Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πέθανε λίγο πριν την απονομή του Nobel ιατρικής 1943-2011

Για πρώτη φορά στην 110ετή ιστορία των βραβείων Νobel, έγινε απονομή του βραβείου σε νεκρό επιστήμονα.
Πρόκειται για τον Καναδό ανοσιολόγο Ralph Steinman , ο οποίος πέθανε από Ο Ralph Steinman ήταν ένας από τους τρεις επιστήμονες που το ίδρυμα Νobel είχε .....

επιλέξει για την απονομή του Νobel ιατρικής 2011.
Η είδηση του θανάτου του Ralph Steinman, ήρθε σαν κεραυνός στη επιτροπή απονομής των βραβείων, καθώς η διαθήκη του ιδρυτή των βραβείων, δεν προβλέπει απονομή μετά θάνατον.
Ο εκπρόσωπος του ιδρύματος Nobel, Göran Hansson ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί πως θα εξελιχθεί η διαδικασία απονομής. «Δεν θα επιλέξουμε άλλον στη θέση του. Αυτή είναι η απόφασή μας», τόνισε. Ακόμη δεν είναι σαφές, αν η παραλαβή του βραβείου θα γίνει από συγγενικά του πρόσωπα. «Αυτό θα το ξεκαθαρίσουμε τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Göran Hansson.
Ο Steinman θα ελάμβανε το 50% του 1,1 εκ δολαρίων που συνοδεύουν το βραβείο, ενώ το άλλο 50% θα μοιράζονταν ο αμερικανός Beutler και ο λουξεμβουργιανός Hoffmann.
Το Ίδρυμα Karolinska που είναι υπεύθυνο για την επιλογή των προς απονομή του Nobel ιατρικής, είχε στηρίξει την επιλογή του στο γεγονός ότι οι τρεις ερευνητές είχαν κάνει σημαντικές ανακαλύψεις στον τομέα της ανοσιολογίας.
www.kentri.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια