Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Alexander McQueen 1969-2010 Βρετανός σχεδιαστής μόδας

Ο Αλεξάντερ Λι ΜακΚουίν (Lee Alexander McQueen, 17 Μαρτίου 1969 - 11 Φεβρουαρίου 2010) ήταν Βρετανός σχεδιαστής μόδας και δημιουργός υψηλής ραπτικής.
Το 1985, σε ηλικία 16 ετών παράτησε το σχολείο για να μαθητεύσει σε οίκους μόδας της περίφημης οδού Saville Row, όπου βρίσκονται οι παλαιότεροι οίκοι μόδας του Λονδίνου.
Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με γνωστούς οίκους μόδας, όπως οι Givenchy και Gucci.
Με τις πρωτοποριακές του δημιουργίες, κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου Βρετανού σχεδιαστή για τέσσερις χρονιές (1996, 1997, 2001 και 2003), το βραβείο καλύτερου διεθνή σχεδιαστή από το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας των ΗΠΑ το 2003.
Επίσης, είναι γνωστός για τις επιδείξεις μόδας του, οι οποίες συνδύαζαν καινοτόμες δημιουργίες υψηλής ραπτικής, θεατρικά και δραματικά στοιχεία, καθώς και τεχνολογικά μέσα και είχαν ως αποτέλεσμα να κερδίσει ο ΜακΚουίν τις εντυπώσεις στο χώρο της μόδας.
Κοκαΐνη, ηρεμιστικά και υπνωτικά είχε καταναλώσει ο σχεδιαστής μόδας Alexander McQueen πριν κρεμαστεί στην ντουλάπα του υπνοδωματίου του στις 11 Φεβρουαρίου, κατέληξε δικαστική έρευνα. 
Ο ιατροδικαστής δήλωσε ότι ο σχεδιαστής βρισκόταν κάτω από υπερβολική πίεση και "θλίψη" για τον θάνατο της μητέρας του, της οποίας η κηδεία ήταν την επόμενη ημέρα. 
"Η ισορροπία του μυαλού του είχε διασαλευτεί", τόνισε ο ιατροδικαστής. 
Η έρευνα που παρουσιάστηκε ενώπιον βρετανικού δικαστηρίου φανέρωνε ότι ο 40χρονος σχεδιαστής είχε ιστορικό κατάθλιψης, άγχους και αϋπνίας κι ότι είχε κάνει και άλλη απόπειρα αυτοκτονίας. 
Ο ψυχίατρος του σχεδιαστή δήλωσε ότι αγαπούσε τη δουλειά του, αλλά ύστερα από κάθε επίδειξη μόδας αισθανόταν "απομονωμένος".

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια