Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Julia Child 1912-2004 Αμερικανίδα σεφ, συγγραφέας

Η Julia Child, Τζούλια Τσάιλτν, ήταν μία Αμερικανίδα σεφ, συγγραφέας και τηλεοπτική προσωπικότητα.

Γέννηση: 15 Αυγούστου 1912, Πασαντίνα, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Απεβίωσε: 13 Αυγούστου 2004, Μοντεσίτο, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Είναι αναγνωρισμένη για την μεταφορά της γαλλικής κουζίνας στο αμερικανικό κοινό, και την απομυθοποίηση αυτής, για την άριστη γνώση της τέχνης της γαλλικής μαγειρικής, και τα τηλεοπτικά της προγράμματα με τα οποία έκανε πρεμιέρα το 1963.
Η Τζούλια Τσάιλντ παρουσίασε στη μικρή οθόνη την πρώτη εκπομπή μαγειρικής. Η τηλεμαγείρισσα κατάφερε με τον ενθουσιασμό της, το χιούμορ και την εμμονή της με την τελειότητα να γίνει αγαπητή στο κοινό της και να χαρίσει αυτοπεποίθηση στις νοικοκυρές όλων των ηλικιών.
Η μεγάλη αυτή μαγείρισσα έχει αποκτήσει εκ νέου σε μια νέα γενιά νέων οπαδών μετά από την αναβίωση της ιστορίας της στην μεγάλη οθόνη από τη Μέριλ Στριπ σε μια ταινία του 2009, Julie & Julia, η οποία επικεντρώνεται στο γαστρονομικό ταξίδι ενός διπλωμάτη που θα εγγραφεί στην σχολή Cordon Bleu μαγειρικής στη μεταπολεμική Παρίσι.
Η ταινία δείχνει τη ζωή της σεφ Τζούλια Τσάιλντ στα πρώτα χρόνια της καριέρας της και τη ζωή της Τζούλι Πάουελ, μιας νεαρής κοπέλας από τη Νέα Υόρκη, η οποία βάζει ως σκοπό της ζωής της να μαγειρέψει και τις 524 συνταγές του βιβλίου μαγειρικής της Τσάιλντ μέσα σε 365 ημέρες. Την πρόκληση αυτή, η Πάουελ, την εξιστόρισε στο μπλογκ της, κάτι που την οδήγησε στο να εκδώσει το βιβλίο της.
Γεννήθηκε στην Pasadena της Καλιφόρνια, το 1912, ως Τζούλια McWilliams
Η Τζούλια Τσάιλντ ξεκίνησε την καριέρα της γράφοντας ένα βιβλίο με συνταγές γαλλικής κουζίνας το οποίο λέγεται «Mastering the Art of French Cooking».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια