Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Όνειρο 20 ετών η Στέγη Ποντίων Κορυδαλλού

Με μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση εγκαινιάστηκε την περασμένη Κυριακή το νέο ιδιόκτητο κτίριο του Συλλόγου Ποντίων Κορυδαλλού "Εύξεινος Πόντος".
Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο επί της οδού Δημητρακοπούλου 85 στον Κορυδαλλό, συνολικού εμβαδού 600 τ.μ., που περιλαμβάνει υπόγεια αίθουσα για τις ομάδες χορού και βεστιάριο, ισόγειο που στεγάζει το γραφείο του Δ.Σ., καθώς και τρεις ορόφους, για τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις του δραστήριου συλλόγου.
Το πείσμα και η αγάπη του Ποντιακού στοιχείου της πόλης για τη γενέθλια γη, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του ποντιακού ελληνισμού θαυματούργησαν. Σε μια περιοχή της Αθήνας χαμηλής εισοδηματικής στάθμης αλλά με φλόγα για τις αλησμόνητες πατρίδες των προγόνων, σε
συνδυασμό με τη συμπαράσταση και τη διαχρονική στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης από το 2000, οδήγησαν στην ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου. Ενός έργου που αποτελεί σταθμό για την πορεία ενός από τα μεγαλύτερα σωματεία του Κορυδαλλού.
Το λαμπρό σωματείο που ίδρυσαν πριν από είκοσι χρόνια στον Κορυδαλλό οι απόγονοι εκείνων των καραβοτσακισμένων Ποντίων που τους σωριάσανε το 1924 σε κάποια χωράφια της Δυτικής Αττικής βόρεια του Πειραιά, στο Κουτσικάρι. Εκεί όπου στήσανε τους πρώτους μαχαλάδες της προσφυγιάς. Εκεί όπου χτυπάει η καρδιά του Πόντου με το ποντιακό στοιχείο να προοδεύει και να μεγαλουργεί. Στο σημερινό Κορυδαλλό...
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Δημήτρης Χριστοφορίδης αναφέρθηκε στους πολύχρονους αγώνες και στην προσφορά του ποντιακού στοιχείου της πόλης, αλλά και στην ιδιαίτερη δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει για τη διατήρηση και διάδοση της ιστορικής και πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Ο πρόεδρος του συλλόγου τίμησε τον δήμαρχο αλλά και τον πρώην δήμαρχο για τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση της Στέγης του "Εύξεινου Πόντου"
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ τύπος

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια