Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι ....απόγονοι του εμφυλίου στη Λάκκα Σουλίου

Στην περιοχή της Λάκκας Σουλίου υπάρχουν σύμφωνα με τις τελευταίες καταγραφές, πάνω από 115 άγρια άλογα, χωρισμένα σε εννέα κοπάδια. Τα άλογα εγκαταλείφθηκαν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της περιβαλλοντικής οργάνωσης "Σουλιώτικη Συμπολιτεία" Νίκο Στρατή.
"Τα σκληροτράχηλα άλογα, ωστόσο, όχι μόνο δεν ψόφησαν αλλά κατάφεραν να γίνουν μέρος της άγριας πανίδας της Πίνδου και να πολλαπλασιαστούν. Εμείς σαν οργάνωση κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατόν για να τα φροντίσουμε, η πολιτεία όμως δεν συμπαραστέκεται στο έργο μας" καταγγέλλει ο ίδιος.
Στην οροσειρά της Ροδόπης, ο κ.Παναγιώτης Σπορίκης, μέλος του Δ.Σ. του
Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, έχει μετρήσει πάνω από 300 άλογα, σε 16 κοπάδια των 5-25 ζώων. Τον χειμώνα τα άλογα ξεχειμωνιάζουν στον Κομψάτο ποταμό, ενώ το καλοκαίρι επιστρέφουν στους βοσκότοπους του Παπίκιου όρους.
Προσπάθειες αιχμαλωτισμού
Στο όρος Μενοίκιο υπάρχουν 2 αγέλες με 100 άλογα, σύμφωνα με τον κ.Γιώργο Γεωργιάδη, μέλος της οικολογικής κίνησης Σερρών. Ο κ.Γεωργιάδης έχει δεχτεί καταγγελίες πως διάφοροι προσπαθούν να αιχμαλωτίσουν τα άγρια άλογα για να τα δηλώσουν αργότερα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να καρπωθούν την επιδότηση που προβλέπεται.
"Διευκολύνονται από την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού για την καταγραφή του πληθυσμού και την επαρκή προστασία των άγριων αλόγων" καταγγέλλει.
bleforada

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια