Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ένα παγκάκι για ΑμεΑ στο δήμο Ηλιούπολης

Μικρές καθημερινές λεπτομέρειες καθορίζουν την ευκολία ή τη δυσκολία της διαβίωσης των δημοτών ΑμεΑ. 
Όταν για παράδειγμα έχει παρκάρει κάποιος κι έχει κλείσει μια διάβαση για ΑμεΑ, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος με αναπηρία να μην μπορεί να κατέβει ή να ανέβει το πεζοδρόμιο, αυτή η λεπτομέρεια εκείνη τη στιγμή, καθορίζει την καθημερινότητα του ΑμεΑ. Κάτι ανάλογο και όταν σ' έναν δημόσιο χώρο, όπως είναι μια πλατεία, υπάρχει πρόσβαση και κάθισμα για όλους, αλλά δεν υπάρχει πρόσβαση ή θέση για ΑμεΑ. 
Στον δήμο Ηλιούπολης προσπαθούν να αξιοποιήσουν και την τελευταία λεπτομέρεια γύρω από αυτό το ζήτημα και μια καινούργια πρωτοβουλία είναι ένα παγκάκι για ΑμεΑ σε δημόσιο χώρο. Όλα ξεκίνησαν όταν μια δημότης επισκέφτηκε τον δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη και του εξέφρασε την επιθυμία να δωρίσει ένα τέτοιο ειδικό παγκάκι και αμέσως η πρόθεσή της αυτή απέκτησε συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα για την πόλη. 
«Είναι μια πράξη με ιδιαίτερο συμβολισμό και ευαισθησία», λέει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνος Σεφτελής και συνεχίζει: «Τον δήμαρχο είχε επισκεφθεί στο γραφείο του τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη, η συμπολίτισσα μας κ. Μάρθα Σημαντήρη και του γνωστοποίησε την πρόθεσή της να δωρίσει ένα ειδικό παγκάκι, που να εξυπηρετεί τις ανάγκες ατόμων με αναπηρία. Ο δήμαρχός μας αποδέχτηκε με χαρά αυτή την προσφορά ιδιαίτερης ευαισθησίας, η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του συμπολίτη μας Μάριου Σημαντήρη, ο οποίος απεβίωσε πριν από τρία χρόνια. 
Ο κ. Σημαντήρης, οικονομολόγος στο επάγγελμα, ήταν κάτοικος και δημότης της Ηλιούπολης από τη δεκαετία του '50. Αυτό που χαρακτήριζε τον ίδιο, εκτός από τον ακέραιο χαρακτήρα του, ήταν η κοινωνική και εθελοντική του προσφορά στην πόλη μας και ακριβώς σ' ένα ζήτημα κοινωνικό θέλησε να κάνει την προσφορά της η σύζυγός του. Ήθελε να κάνει κάτι στη μνήμη του, αλλά ταυτόχρονα αυτό να είναι χρήσιμο και στην τοπική κοινωνία, να μην έχει μόνο συμβολική ή αισθητική αξία, αλλά να μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Κι έτσι κατέληξε σε αυτή την απόφαση». 
Το συγκεκριμένο παγκάκι κατασκευάστηκε στην Ηλιούπολη από τον τεχνίτη και κάτοικο Αντώνη Καρουζάκη και όπως λέει ο κ. Σεφτελής, θα αποτελέσει εφαλτήριο για περεταίρω πρωτοβουλίες πάνω στην καθημερινότητα των ΑμεΑ της πόλης.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια