Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γλυκό κουταλιού αχλάδι

.
Υλικά
1.200 γρ αχλάδια κρυστάλλια, κατά προτίμηση μικρά
νερό για να "μουσκέψουμε" τα αχλάδια
1 λεμόνι τον χυμό του
καρφάκια γαρύφαλλου όσα και τα αχλάδια μας
Για το σιρόπι:
1.300 γρ ζάχαρη
1 λίτρο νερό από την βρύση
1 κτσ χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε προσεκτικά την φλούδα των αχλαδιών και με το ειδικό κυκλικό εργαλείο αφαιρούμε (από εκεί που είναι το κοτσάνι) τον πυρήνα τους με τα κουκούτσια. 
Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε τα καθαρισμένα αχλάδια, τον χυμό 1 λεμονιού και νερό μέχρι να τα σκεπάσει για να μην μαυρίσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε το σιρόπι.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ρίχνουμε την ζάχαρη, 1 κτσ χυμό λεμονιού και το 1 λίτρο νερό. Σε δυνατή φωτιά βράζουμε το μείγμα μέχρι να "δέσει" και γίνει σιρόπι.
Για να ελέγξουμε εάν "έδεσε" το σιρόπι, στάζουμε μια κουταλιά σε ένα πιάτο, το αφήνουμε να κρυώσει και γέρνοντας το πιάτο, η σταγόνα δεν θα πρέπει να τρέξει έξω από το πιάτο. Θα "σταθεί".
Μόλις δέσει το σιρόπι μας, καρφώνουμε από 1 γαρύφαλλο σε κάθε αχλάδι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιρόπι.
Σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20'-30' (να μαλακώσουν). Στην συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να κρυώσουν.
Μοιράζουμε περίπου 6-8 αχλάδια σε κάθε βάζο μαζί με σιρόπι τόσο όσο να τα σκεπάζει για να μην χαλάσουν. Γυρίζουμε τα βάζα ανάποδα και φυλάμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος μέχρι να φαγωθούν. 
 Cook by Rania

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια