Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Marie Fredriksson 1958-2019

Γέννηση: 30 Μαΐου 1958, Össjö, Σουηδία
Απεβίωσε: 9 Δεκεμβρίου 2019
Η Fredriksson αφήνει πίσω της, τον σύζυγό της Mikael Bolyos, την 26χρονη κόρη της, Inez Josefin και τον 23χρονο γιό της, Oscar
Θλίψη έχει προκαλέσει στους χιλιάδες θαυμαστές των Roxette ο θάνατος της Marie Fredriksson, σε ηλικία 61 ετών. Η τραγουδίστρια από το 2002 έδινε τη δική της άνιση - τελικά - μάχη με τον καρκίνο. Η αποκάλυψη της ασθένειας της έγινε όταν ξαφνικά κατέρρευσε στην αγκαλιά του συζύγου της Mikael Bolyos, μετά από το τζόκινγκ που έκαναν μαζί.
Η τραγουδίστρια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με όγκο στο κεφάλι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι γιατροί της έδιναν λίγες πιθανότητες να ζήσει και αμέσως προχώρησαν σε χειρουργική επέμβαση. Στη συνέχεια υπεβλήθη σε χημειοθεραπείες για χρόνια. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν σουηδικά ΜΜΕ αποτέλεσμα των θεραπειών ήταν να χάσει μερικώς την ακοή της, να σταματήσει να βλέπει από το ένα μάτι και να μην μπορεί να μιλήσει για μήνες. Το 2005 είχε μιλήσει για την υγεία της λέγοντας πως «ήταν τρία πολύ δύσκολα χρόνια για μένα. Είμαι υγιής, δεν παίρνω καμία θεραπεία πλέον».

Η Marie Fredriksson γεννήθηκε στις 30 Μαΐου 1958 σε ένα μικρό σουηδικό χωριό, ως το νεότερο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας. Στα 7 της χρόνια γνώρισε την οικογενειακή τραγωδία, όταν η 20χρονη αδερφή της σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα ενώ πήγαινε να πάρει το φόρεμα των αρραβώνων της. «Ήταν 20 χρονών, ελάχιστα τη θυμάμαι σήμερα. Αλλά θυμάμαι τη θλίψη, πώς η οικογένεια διαλύθηκε. Εντελώς. Μετά τον θάνατό της έπρεπε να φροντίζω μόνη τον εαυτό μου, ήμουν μόλις εφτά χρονών» είχε πει σε συνέντευξή της. Οι Roxette εμφανίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '80 και απέκτησαν φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο, κυρίως στις αρχές της δεκαετίας του '90.
Η μεγάλη επιτυχία ήρθε στα τέλη της δεκαετίας του '80 με το τραγούδι The Look από το άλμπουμ Look Sharp!. Στη συνέχεια το συγκρότημα κυκλοφόρησε album και single charts, σε ολόκληρο τον κόσμο, που περιείχαν τραγούδια που έγιναν τρομερές επιτυχίες, όπως It Must Have Been Love, Listen To Your Heart.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια