Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αρχηγός του ISIS Abu Bakr al-Baghdadi 1971-2019

7 April 2013 – 26 October 2019
O αρχηγός του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός, ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, με διάγγελμα στον αμερικανικό λαό.
 Ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε τα ξημερώματα της Κυριακής στο twitter ότι «συνέβη κάτι μεγάλο» με τον Λευκό Οίκο να ανακοινώνει ότι η δήλωση θα είναι «πολύ σημαντική» και θα γίνει από την Αίθουσα Υποδοχής Διπλωματών του Λευκού Οίκου.
 «Χθες το βράδυ οι ΗΠΑ έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης τον Νο1 τρομοκράτη. Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός. Ήταν ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους», ήταν οι πρώτες λέξεις που είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ανακοίνωσή του.
Oι εκφράσεις και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε για να περιγράψει τον ηγέτη του ISIS ήταν χαρακτηριστικές: σκύλος, δειλός, ταπεινωμένος. πανικόβλητος.
 Μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι ο Αμπού Μπακ αλ Μπαγκντάντι πέθανε σε ένα τούνελ κλαίγοντας. «Πέθανε ατιμασμένος σαν σκύλος», είπε ο πρόεδρος. «Σκοτώθηκε αφού έφθασε στο τέλος ενός αδιέξοδου σε τούνελ κλαίγοντας» είπε και πρόσθεσε πως ο ηγέτης του ISIS πυροδότησε ένα γιλέκο με εκρηκτικά με το οποίο ήταν ζωσμένος. «Ο Μπαγκντάντι ανατίναξε το γιλέκο του που ήταν γεμάτο εκρηκτικά» δήλωσε ο Τραμπ.
Πρόσθεσε πως ο Μπαγκντάντι «Δεν πέθανε ένας ήρωας, πέθανε δειλός». «Ήταν ένας αρρωστημένος αχρείος άνθρωπος και τώρα έφυγε. Ο φονιάς, που προσπαθούσε τόσο σκληρά να τρομοκρατήσει τους άλλους, πέρασε τις τελευταίες στιγμές του στον απόλυτο φόβο, πανικό και τρόμο, τρομοκρατημένος από τις αμερικανικές δυνάμεις που έρχονταν εναντίον του», δήλωσε ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια