Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Στην "καρδιά" ενός ηφαιστείου

Eνα πραγματικό ταξίδι στο κέντρο της γης πραγματοποίησε μία ομάδα θαρραλέων – αν μη τι άλλο – ερευνητών από τη Νέα Ζηλανδία, που αψήφησε τον κίνδυνο και "καταδύθηκε" στο εσωτερικό του κρατήρα ηφαιστείου στο νησί Βανουάτου, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Οι εικόνες κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα... των υπολοίπων!
Απέχοντας ελάχιστα από το θάνατο, ο Geoff Mackley και η ομάδα του, εισχώρησαν στο εσωτερικό του κρατήρα του ηφαιστείου Marum και μάλιστα σε βάθος, που δεν έχει προσεγγίσει κανείς στο παρελθόν.
Οι φωτογραφίες που τράβηξαν τα μέλη της αποστολής, θα έλεγε κανείς, πως θυμίζουν περισσότερο ειδικά εφέ από “μάστορες” του είδους στο Hollywood, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινές!
“Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψει κανείς τη ζέστη... Ίσως να μπορούσε να τη φανταστεί μόνο κάποιος, που έχει πλησιάσει πολύ κοντά σε μεγάλη φωτιά ή ίσως σε εργοστάσιο που έχει τυλιχτεί στις φλόγες... Οι πυροσβέστες θα καταλαβαίνουν απόλυτα αυτό που λέω”, είπε ο Mackley και τόνισε με νόημα :
“Πολλοί πιστεύουν πως είμαι τρελός, αλλά εγώ κάνω αυτή τη 'δουλειά' εδώ και 23 χρόνια. Και όπως βλέπετε, παραμένω ζωντανός”!
Οι φωτογραφίες είναι από την Telegraph.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια