Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

το ΦΙΛΊ

Το φιλί θεωρείται ιερό σε πολλούς λαούς.
Οι Κινέζοι για πολύ καιρό το θεωρούσαν ...βάρβαρο τρόπο συμπεριφοράς.
Οι Ιάπωνες για χρόνια ολόκληρα δεν είχαν στη γλώσσα τους την λέξη "φιλί".
Και μέχρι σήμερα ακόμα, οι Λάπωνες και οι Εσκιμώοι ενώνουν τις μύτες τους για να εκδηλώσουν την αγάπη τους.
Επιστήμονες τη γνώμη των οποίων όλοι υπολογίζουμε, έχουν ασχοληθεί με την έρευνα για την καταγωγή του φιλιού.
Μερικοί υποστηρίζουν πως το φιλί είναι η εξέλιξη του ταΐσματος στόμα με στόμα.
Παλαιότερα δηλαδή οι μητέρες έβαζαν την τροφή στο στόμα τους, κι έπειτα τάιζαν τα μικρά τους, κατευθείαν στο δικό τους στόμα.
΄ Αλλοι ειδικοί πηγαίνουν ακόμη πιο πίσω.
Οι άνθρωποι των σπηλαίων ακουμπούσαν τα χείλια τους και τα μάγουλά τους για να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους και τη συμπάθειά τους σε κάποιον.
Οι ψυχολόγοι και μαζί τους, ο ίδιος ο "πατέρας" της ψυχανάλυσης ο Σιγγμουτ Φρόυντ, πιστεύουν πως από τον καιρό του θηλασμού μια υποσυνείδητη επιθυμία γεννιέται στο βρέφος να έρθει σε επαφή με μια ερωτογενής ζώνη για να νιώσει ξανά την ηδονή και τη χαρά του θηλασμού.
Η 'ΦΙΛΟ-ΜΑΝΙΑ' ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Κάτι πολύ διασκεδαστικό γράφτηκε το 1877 από τον Λίμπροβιτς : Ανάφερε ιστορίες για τη μόδα που είχε εμφανιστεί στην εποχή του. Την περιέγραφε σαν 'αρρώστια του φιλιού'.'Άλλοι την ονόμασαν αργότερα 'φιλομανία' Σύμφωνα λοιπόν με την...τρέλα αυτής της μόδας οι άνθρωποι ένιωθαν την επιθυμία να ζωγραφίζουν φιγούρες και αστεία πρόσωπα να φιλιούνται.
ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑΡΑΧΗ.
Το τι μπορεί να προκαλέσει ένα φιλί στο ανθρώπινο σώμα, ακούγεται λίγο παράξενα; Ενεργοποιούνται 29 μυς, η καρδιά χτυπάει πολύ περισσότερες φορές απ΄ ότι συνήθως-περίπου 150 χτύπους το λεπτό-και οι σφυγμοί ανεβαίνουν στους 120 με 180.Τα επινεφρίδια αφήνουν ελεύθερη την αδρεναλίνη και παράγεται ινσουλίνη στο αίμα. Ο αέρας που πρέπει να πάρει κάποιος στη διάρκεια του φιλιού είναι 5 φορές περισσότερος απ΄ότι σε μια κανονική αναπνοή.
ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΙ
Κλείνετε τα μάτια όταν φιλάτε; Δώσατε το πρώτο φιλί σας πριν τα 18 σας χρόνια; Φιλάτε περισσότερο μεταξύ 7 και 10 το βράδυ; Αν ναι, τότε είστε απόλυτα φυσιολογικοί. Οι στατιστικές έχουν αποδείξει τα παρακάτω; -92 τοις εκατό των γυναικών κλείνουν τα μάτια τους όταν φυλάνε. Μόνο όμως ένας στους δύο άντρες το κάνει αυτό. Μήπως οι άντρες δεν νιώθουν τόση ένταση στη διάρκεια ενός φιλιού; Η μήπως θέλουν να βλέπουν την εικόνα του προσώπου της την ώρα που φιλούν; - Περίπου 80 τοις εκατό των γυναικών φιλήθηκαν για πρώτη φορά πριν συμπληρώσουν τα 18 χρόνια. Πολλές μάλιστα μόλις είχαν κλείσει τα 14 τους χρόνια. Οι άνδρες αρχίζουν τα φιλιά γύρω στα 15. - Τα περισσότερα φιλιά -περίπου 82 τοις εκατό-δίνονται μεταξύ 7.00 με 10.00. - Η διάρκεια του φιλιού ενός ερωτευμένου είναι μεγαλύτερη.10 δευτερόλεπτα διαρκεί ένα φιλί ενός ερωτευμένου, ενώ τα φιλιά των παντρεμένων διαρκούν περίπου ένα δευτερόλεπτο...
Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΙΧΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΦΙΛΙΑ
Τα προβλήματα μεταξύ των ζευγαριών φανερώνονται και στα φιλιά. Το φιλί δείχνει τρυφερότητα και συναισθηματική κατάσταση τέτοια, ώστε να καταλαβαίνουν τα ζευγάρια πόσο καλά 'κρατάει' η σχέση τους. Τα τρυφερά και 'εσωτερικά' φιλιά δείχνουν ψυχικά ισορροπημένο κόσμο. 'Ίσως είναι ευκολότερο να κοιμηθείς δίπλα σε κάποιον παρά να τον φιλήσεις' λένε ορισμένοι ειδικοί.
ΚΑΘΕ ΦΙΛΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ;
Είναι μια ερώτηση ου κάνει πολλούς να μαλώνουν. Κάθε θερμό φιλί λιγοστεύει τη ζωή του ανθρώπου κατά 3 δευτερόλεπτα, υποστηρίζει μια μερίδα ειδικών. Κι αυτό γιατί από το στόμα μεταδίδονται περίπου 40.000 μικρόβια. Κάποτε αυτή η εξήγηση είχε προκαλέσει πανικό. ' Άλλοι υποστηρίζουν πως ένα φιλί σε κάνει να νιώθεις νεότερος. Και αυτό γιατί η κυκλοφορία του αίματος γίνεται καλύτερα και ενεργοποιούνται οι μυς.
ΕΣΕΙΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ,ΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΠΑΝΩ Σ΄ΑΥΤΟ;

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια