Ντάκος: κρητική νόστιμη επιλογή του τεμπέλη

ΝΤΑΚΟΣ ή ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ  
Υλικά για ένα άτομο
5-6 μικρά κριθαρένια παξιμάδια (ντακάκια)
2 ώριμες μεσαίου μεγέθους τομάτες
1 κούπα φέτα σε τρίμμα (ή μιζύθρα, ή ακόμα και κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας, τριμμένο ή σε κυβάκια)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 πιπεριά πράσινη....
αλάτι/πιπέρι/ρίγανη φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση:
Απλώνουμε τα παξιμαδάκια σε ένα ρηχό μεγάλο πιάτο.
Αδειάζουμε ομοιόμορφα το ελαιόλαδο από πάνω.
Αν έχουμε τρίφτη στη διάθεσή μας, τρίβουμε τις τομάτες πάνω από τα παξιμάδια, αφού πρώτα αφαιρέσουμε με ένα μαχαίρι την φλούδα τους.
Αν δεν έχουμε τρίφτη, απλώς τις ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι.
Επειδή είναι ώριμες, αμέσως θα καλύψουν με το ζουμί τους τα ντακάκια μας.
Από πάνω ρίχνουμε την πιπεριά ψιλοκομμένη.
Εγώ την κόβω πολύ μικρά τετραγωνάκια.
Έπειτα προσθέτουμε το τυρί μας και όλα τα μπαχαρικά, καθώς και τον μαϊντανό.
Προσθέστε και κάπαρη, αν σας αρέσει.
Ή ακόμα και ελιές ή φρέσκο κρεμμυδάκι.
Αυτοσχεδιάστε!
Το πιάτο σας είναι έτοιμο να καλύψει την πείνα σας για πολλές ώρες και να σας δώσει ενέργεια για να συνεχίσετε τη μέρα σας.

 EXTRAS:
Όλα αυτά είναι υλικά που μπορούμε να πάρουμε μαζί μας στην εργασία μας και το συγκεκριμένο πιάτο ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα.
Τώρα που αρχίζει να ''ανοίγει'' ο καιρός, θα τρώμε πολλά τέτοια δροσερά πιάτα.
Σκοπός μας είναι την ώρα της δουλειάς να μην τρώμε βαριά, αλλά να μην εξαντλούμαστε και από την πείνα.
Αν έχετε έτοιμο βραστό κοτόπουλο, ρίξτε το κι αυτό πάνω από τα ντακάκια σας και τότε σίγουρα θα έχετε ένα πλήρες γεύμα.

Related Posts