Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νταίζη Μαυράκη: η πρώτη Σταρ Ελλάς 1934-2018

Έφυγε από τη ζωή η πρώτη Σταρ Ελλάς
Η Νταίζη Μαυράκη (1934, Ηράκλειο, Κρήτη - 22 Νοεμβρίου 2018) ήταν Ελληνίδα καλλονή, νικήτρια των πρώτων μεταπολεμικών καλλιστείων που έλαβαν χώρα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία (1952), η οποία τιμήθηκε με τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς» (με το ψευδώνυμο «Ακρωτήρι») και εκπροσώπησε τη χώρα της σε διεθνείς διαγωνισμούς ομορφιάς.
Στις 29 Ιουλίου του 1952 κατέκτησε την 3η θέση, όταν εκλέχθηκε «β΄επιλαχούσα Μις Υφήλιος» στο Λονγκ Μπιτς (Καλιφόρνια) των ΗΠΑ.
Παρότι είχε προτάσεις για σταδιοδρομία ως ηθοποιός του Χόλυγουντ, δεν θέλησε να μείνει μακριά από την πατρίδα της. Τον ίδιο χρόνο πρωταγωνίστησε στην ελληνική ταινία με τίτλο «Νυκτερινή Περιπέτεια» του Άγγελου Τερζάκη, χωρίς όμως να συνεχίσει την καριέρα της στον κινηματογράφο. Σπούδασε ενδυματολογία και σκηνοθεσία στη Βιέννη.
Ήταν παντρεμένη (σε δεύτερο γάμο) με τον ιατρό Αντώνη Κομνηνό, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά.
Η Νταίζη Μαυράκη μέχρι το τέλος της ζωής της παρέμενε όμορφη και δραστήρια, απολαμβάνοντας κάθε καλοκαίρι τα μπάνια της στο Μαράθι κατά την διαμονή της στο σπίτι της στο Ακρωτήρι Χανίων.
Μάλιστα, η Νταίζη Μαυράκη υπήρξε μακρινή εξαδέλφη και στενή φίλη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Παρουσιαστές ήταν η Μέλινα Μερκούρη και ο Μίμης Φωτόπουλος. Παρόντες, ο Παπάγος, ο Σοφοκλής Βενιζέλος και άλλοι πολιτικοί.
Μετά το τέλος των καλλιστείων υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη Universal αλλά δεν άντεχε να βρίσκεται μακριά από την οικογένεια της και επέστρεψε στην Ελλάδα. Στον ελληνικό κινηματογράφο συμμετείχε στη δραματική ταινία του 1954 με τίτλο «Νυχτερινή περιπέτεια» . Στη συνέχεια μετακόμισε στη Βιέννη, όπου σπούδασε σκηνοθεσία και ενδυματολογία. Στην πρώτη σειρά αριστερά, η Νταίζη Μαυράκη.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας. Παντρεύτηκε τον ιδιοκτήτη κλωστοϋφαντουργίας, Βελλή αλλά ο γάμος τους δεν κράτησε. Ακολούθησε δεύτερος γάμος με τον γιατρό Αντώνη Κομνηνό, ο οποίος μετρούσε μισό αιώνα. Απέκτησε δύο παιδιά και εγγόνια.
Στον ελληνικό κινηματογράφο συμμετείχε στη δραματική ταινία του 1954 με τίτλο «Νυχτερινή περιπέτεια».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια