Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Vichai Srivaddhanaprabha νεκρός ο πρόεδρος της Leicester City 1958-2018

Ο Βιτσάι Σριβανταναπράμπα‎ (ταϊλανδικά: วิชัย ศรีวัฒนประภา), γεννήθηκε ως Βιτσάι Ρακσριακσόρν (วิชัย รักศรีอักษร, Wichai Raksi-akson, 4 Απριλίου 1958) είναι ταϊλανδέζος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ιδρυτής, ιδιοκτήτης και πρόεδρος της King Power Duty Free. Ήταν ο ιδιοκτήτης της Λέστερ Σίτι, συλλόγου της Πρέμιερ Λιγκ από το 2010.
Στις 27 Οκτωβρίου 2018, το ελικόπτερο AgustaWestland AW169 του Σριβανταναπράμπα συνετρίβη έξω από το Κινγκ Πάουερ Στέιντιουμ λίγο μετά την απογείωση του από το γήπεδο.
Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι είδαν το ελικόπτερο να γυρίζει πριν από τη συντριβή και δημιούργησε μια πύρινη σφαίρα.
Οι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου είναι άγνωστοι, αν και το BBC ανέφερε ότι ο Σριβανταναπράμπα ήταν μεταξύ των επιβαινόντων του σκάφους.
Χρειάστηκαν να περάσουν αρκετές ώρες, ώστε η αγγλική ομάδα να επιβεβαιώσει τον χαμό του Ταϊλανδού, βυθίζοντας στο πένθος το αγγλικό ποδόσφαιρο.
«Επιβεβαιώνουμε πως ο πρόεδρός μας, Βιχάι Σριβανταναπράμπα, ήταν μεταξύ εκείνων που έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο το βράδυ», ανέφερε η επίσημη ενημέρωση της Λέστερ, η οποία γνωστοποίησε ακόμα ότι άλλα τέσσερα άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για τους Nursara Suknamai και Kaveporn Punpare (μέλη της εταιρίας του Βιτσάι Σριβανταναπράμπα), ο πιλότος του ελικοπτέρου Eric Swaffer και η επιβάτιδα Izabela Roza Lechowicz.
Η αψίδα του «Γουέμπλεϊ» φωτίστηκε στα χρώματα της Λέστερ, σε ένδειξη τιμής στη μνήμη του ιδιοκτήτη της Λέστερ, Βιτσάι Σριβανταναπράμπα, ο οποίος ρήκε ακαριαίο θάνατο, μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου του στο πάρκινγκ του King Power Stadium, μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με τη Γουέστ Χαμ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια