Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μωϋσής Κωνσταντίνης 1932-2018

Πρώην πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου.
Έφυγε από τη ζωή ο Μωυσής Κωνσταντίνης, πρώην πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και ιδρυτικό μέλος του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, προκαλώντας θλίψη στην εβραϊκή κοινότητα Ελλάδος.

Η κηδεία του Μωυσή Κωνσταντίνη θα γίνει την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 15.00, στον Εβραϊκό τομέα του Γ΄ Νεκροταφείου Νίκαιας.

Ο Μωϋσής Κωνσταντίνης διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΙΣΕ, του συντονιστικού οργάνου του Ελληνικού Εβραϊσμού, επί 13 χρόνια (1998 – 2010 και 2015 -2016), σε συνέχεια της θητείας του ως Γ. Γραμματέως του ΚΙΣΕ από το 1991 έως το 1997. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και -από το 1974 μέχρι τον θάνατό του- Γεν. Γραμματέας και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος. Από το 1971 μέχρι τον θάνατό του διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων ΕΛ.ΤΑ. για θέματα Φιλοτελισμού.

Σε ανακοίνωσή του, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο αναφέρει ότι «το βραβευμένο συγγραφικό έργο του, η προσφορά του στον Ελληνικό Εβραϊσμό, στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, σε θέματα παιδείας και πολιτισμού υπήρξαν ανεκτίμητα τόσο για την εβραϊκή κοινότητα όσο και για την ευρύτερη κοινωνία. Η συμβολή του έχει εκτιμηθεί και αναγνωριστεί με ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις».

Τη μεγάλη της θλίψη για την απώλεια του Μωυσή Κωνσταντίνη εξέφρασε και η πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ιρίτ Μπεν Αμπά, που σε ανάρτησή τους στο twitter «μεταφέρουν τα βαθιά συλλυπητήρια τους στην οικογένειά του και την ελληνική εβραϊκή Κοινότητα. Αιωνία του η μνήμη».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια