Πέθανε ο Θεσσαλονικιός σχεδιαστής μόδας Βερνάρδος Βερναρδάκης

Την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς άφησε την Τετάρτη ο Θεσσαλονικιός σχεδιαστής μόδας Βερνάρδος Βερναρδάκης.
Ο σχεδιαστής τα τελευταία χρόνια έπασχε από καρκίνο και έφυγε από τη ζωή, από ανακοπή καρδιάς, σκορπίζοντας θλίψη στην κοσμική Θεσσαλονίκη και στους πολλούς φίλους του που είχε ανά την Ελλάδα.
Ο σχεδιαστής, ο οποίος ήταν ευρύτερα γνωστός με το μικρό του όνομα, αγαπήθηκε κυρίως για τις νυφικές δημιουργίες του. Ωστόσο, η ενασχόλησή του με τον κόσμο της μόδας δεν περιοριζόταν στον σχεδιασμό νυφικών. Η εταιρεία του, ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ accessories, ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και ασχολείτο με την κατασκευή γυναικείων αξεσουάρ μόδας, όπως μπιζού, καπέλα, γάντια, είδη γάμου κλπ.
Καταξιωμένος στον χώρο της μόδας, ο Βερνάρδος Βερναρδάκης είχε συμμετάσχει σε πολλές επιδείξεις με τους πιο γνωστούς σχεδιαστές στην Ελλάδα. Είχε επίσης λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ευρώπη, αλλά και στην Αμερική, με μεγάλη επιτυχία, αφού εδώ και πολλά χρόνια οι δημιουργίες του εξάγονταν σε αρκετές χώρες.
Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια είχε επεκταθεί και σε έναν ακόμη τομέα, αυτόν της επιμέλειας και διακοσμητικά πάρα πολλών καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, ενώ ασχολείτο και με την οργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το ατελιέ του, στη Μητροπόλεως, πέρασε όλη η Θεσσαλονίκη της λάμψης, ενώ ο ίδιος υπήρξε από τις επιδραστικές μορφές της νυχτερινής ζωής των 80s και 90s.

Related Posts