Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

“Άντρας της Χρονιάς 2015” Ομπάμα στο GQ

"Man of the Year" Obama in GQ
Όσα είπε ο Μπαράκ “Άντρας της Χρονιάς” Ομπάμα στο GQ Δεκεμβρίου 2015
Αν και το Twitter ενοχλήθηκε που ο πρόεδρος των ΗΠΑ “δεν έχει χρόνο για να πάρει θέση σε πολλά ζητήματα, αλλά έχει ώρες να διαθέσει ποζάροντας και μιλώντας στο αντρικό περιοδικό”, ο Ομπάμα δεν μετάνιωσε καθόλου για το χρόνο του. Ιδανικός συνεντευξιαζόμενος, είπε πολλά, μετρίασε τις δόσεις της σοβαρότητας με εκείνες του χιούμορ.
Ο δημοσιογράφος, εξίσου γνωστός ιδιαίτερα στον αθλητικό τύπο αφού υπήρξε χρόνια συντάκτης του ESPN, Μπιλ Σίμονς, τον επισκέφθηκε στις αρχές Οκτώβρη για ένα πορτρέτο εφ’ όλης της ύλης και αφού “’ένοιωσε σαν τον Φέντερερ όταν αντιμετώπιζε τον Τζόκοβιτς στο US Open του 2015" κατέγραψε πολλά. Αυτά είναι μερικά από τα highlights όσων είπε ο απερχόμενος πρόεδρος.

Για την αγαπημένη του θεωρία
"Ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις που κάναμε στο Τέξας ήταν μια άσκηση για να επιβάλω στρατιωτικό νόμο, να σφετεριστώ το Σύνταγμα και να παραμείνω για μεγαλύτερο διάστημα στην εξουσία... Είναι γελασμένος όποιος νομίζει πως θα με άφηνε η Mισέλ να κυβερνήσω για περισσότερα από οκτώ χρόνια. Δεν την ξέρεις καλά τη γυναίκα μου".

Για τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας
"Θα τις χρησιμοποιούσα για να παρακολουθούν το αγόρι με το οποίο θα έβγαινε η Mάλια (σσ. η μεγαλύτερη του κόρη)".

Για την οικογένεια του
"Οι κόρες μου είναι υπέροχες, είναι ευφυέστατες και έχουν πνεύμα. Έχουν πάρει από τη μητέρα τους. Τίποτα δεν συγκρίνεται με το να βλέπεις τα παιδιά σου να μεγαλώνουν και να γίνονται πιο έξυπνα και και καλύτερα από εσένα".
Για τον Ντόναλντ Τραμπ
"Θα ήθελα πραγματικά να βρεθώ σε μια προεκλογική καμπάνια απέναντι του. Θα είχε πλάκα”. Σε ερώτηση του Σίμονς ποιος χαρακτήρας από το Game of Thrones θα μπορούσε να ήταν ο Τραμπ ο Ομπάμα είπε σκωπτικά: "Δεν νομίζω να μπορούσε να είναι κάποιος, κανείς δεν μπορεί να τον φτάσει..."

Για τον καπνιστή μέσα του
"Δεν έχω κάνει ούτε ένα τσιγάρο τα τελευταία πέντε χρόνια. Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου πως αν περάσει το νομοσχέδιο για την Υγεία που υποστηρίξαμε, θα έκοβα το τσιγάρο. Αυτό ακριβώς έκανα".

Για το πώς βάζει το μυαλό του σε τάξη
"Εάν υπάρχει κάτι που μαθαίνεις σε αυτό το αξίωμα είναι ότι δεν μπορείς να είσαι πάντα αλάνθαστος. Πρέπει να σκέφτεσαι ουσιαστικά, να μελετάς με προσοχή το επόμενο σου βήμα. Πρέπει να σκέφτεσαι με καθαρό μυαλό, να αδειάζεις το κεφάλι σου πριν πάρεις αποφάσεις. Αυτό εγώ το καταφέρνω είτε πηγαίνοντας στο γυμναστήριο είτε παρακολουθώντας κάποιον αγώνα του NBA".

Για αυτό που θα του λείψει περισσότερο όταν τελειώσει η προεδρική του θητεία
"Το Air Force One. Είναι ένα απίθανο αεροπλάνο με υπέροχο πλήρωμα. Με το Air Force 1 δεν περιμένει, πετάς αμέσως, προσγειώνεσαι χωρίς ταλαιπωρία, καθαρίζουν τον εναέριο χώρο για σένα”.
Για τον Tίριον Λάνιστερ

“Ο αγαπημένος μου χαρακτήρας από το Game of Thrones είναι μάλλον... ο νάνος. 
Πώς είναι το όνομα του;” αναρωτήθηκε για να συνεχίσει. “Το πρόβλημα μου με αυτή τη σειρά είναι ότι δεν θυμάμαι τα ονόματα των χαρακτήρων. Όταν την παρακολουθώ, ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει αλλά όταν σε ανύποπτη στιγμή διαβάσω μια κριτική για τα επεισόδια ή μου αναφέρουν τους ήρωες, ο μόνος που μπορώ να θυμηθώ είναι ο Τζον Σνόου. Μάλλον γιατί είναι ο μόνος που μπορώ να προφέρω” είπε.

Game of Thrones 6η σεζόν: Ό,τι ξέρουμε μέχρι τώρα
Η τελευταία του ατάκα έδωσε αφορμή στον απίθανο κύριο Κολμπέρ να αναρωτηθεί στο βραδινό του τηλεοπτικό σόου: “Πρόεδρε, πώς μπορείς να επιβιώσεις στη γεωπολιτική σκακιέρα αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον Τίριον από τον Οίκο των Λάνιστερ και τον Τζόρα Μόρμοντ, γιο του Τζήορ Μόρμοντ, πρώην επικεφαλής του Οίκου Μόρμοντ και Άρχοντας της Νήσου της Άρκτου; Κοιμάσαι όρθιος πρόεδρε, κοιμάσαι όρθιος...”

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια