Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οδηγίες σουβλίσματος

Οδηγίες σουβλίσματος
.
Η προετοιμασία και το σούβλισμα του αρνιού (κατσικιού)
Οδηγίες χρήσης: Εκτυπώνεις τον οδηγό, διαβάζεις και ξεκινάς τη διαδρομή χρωματοπωλείο, χασάπη, σπίτι.
 Σε κάθε στάση τα ξαναπερνάς μία για να δεις μήπως έχεις ξεχάσει κάτι.
Πάμε στο ψητό τώρα....:
Οδηγίες σουβλίσματος
Το αρνί έχει καρούμπαλο στο κεφάλι. Δεν το βλέπεις;
Δεν κόβεις ή τρυπάς το κρέας γιατί χάνει ζουμιά
Του χρόνου θα το κάνεις καλύτερα. Έτσι να σκέφτεσαι γιατί θέλει πολύ εμπειρία
Η μασίφ σούβλα είναι πιο εύκολη. Η αρθρωτή πλένεται και αποθηκεύεται πιο εύκολα
Δεν θέλει και πολύ μυαλό για τα κάρβουνα. Μια δεύτερη εστία θέλειΜίλα με τη μαγείρισσα. Θα είναι κρίμα να σουβλίσεις και να μη φτάσουν οι σαλάτες
Φρόντισε από νωρίς για τη σκιά σου, την καρέκλα και το τραπέζι σου
Να έχεις ρεύμα κοντά για μουσική, κινητό
Ψυγειάκι φορητό. Ναι αυτό των διακοπών
Κράτα τη φωτιά δυνατή, μη τσιγκουνεύεσαι τα ξύλα ή τα κάρβουνα
Μακρύ μαχαίρι και μακρύ πηρούνι για το τσιμπολόι. Γενικά μακρύ οτιδήποτε
Ψήσε στη σκιά. Εσύ όχι το αρνί
Ψήστης είναι ο πάντα ο πιο έμπειρος. Ακόμα και αν είναι από το δίπλα σπίτι
Το κατσικάκι είναι ακριβότερο, λιγότερο λιπαρό και λιγότερο νόστιμο. Αλλά περί ορέξεως ουδείς λόγος
Λαδολέμονο και πινέλο με μακρύ λαιμό και γωνία. Εν ανάγκη πατέντα
Οδηγίες σουβλίσματος
Κάρβουνα, τσιμπίδα και φτυάρι για κάρβουνα, ψησταριά, σούβλα , χερούλι σούβλας, τσιγκέλι, 3 σφιγκτήρες, διχάλα για τα μπούτια μοτέρ, μπαλαντέζα, σπάγκος, λεπτό σύρμα, τανάλια, κατσαβίδι, μπαλταδάκι, πινέλο με μακριά λαβή, γάντια μαγειρέματος, κοφτερό μαχαίρι, τσιμπίδα φαγητού, σερβίτσια φαγητού,πιατέλες, λαδόκολλα(ες).
Στρώσε την ψησταριά με άμμο ή ψιλό χαλίκι. Έτσι κάνουν οι μερακλήδες
Αν φυσάει μπορεί να χρειαστούν 3-4 κιλά κάρβουνα επιπλέον
Αν καμπουριάσει το αρνί, δέσε ένα ξύλο στην πλάτη του
Απαραίτητα δεύτερη εστία για τα κάρβουνα. Να μην τα βάζεις μαύρα στη φωτιά
Ευτυχώς το Πάσχα κανείς δεν ψήνει μόνος του. Προσοχή, όμως, στον αέρα και τα ξερόχορτα
Και οι πέτρες ξέρουν ότι αν λείπει κρέας από το αρνί κάποιος έβγαλε τη σφραγίδα
Τρεις σφιγκτήρες, ένας για το λαιμό, δύο για το σώμα. Ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο
Την κοιλιά την ράβουμε με σπάγκο και σακοράφα
Το πλύσιμο του αρνιού με λεμόνι είναι καλό και για την υγεία σου και για τη γεύση σου. Βοηθάει να κολλήσουν τα μυρωδικά
Οδηγίες σουβλίσματος
Ψυχραιμία
Το αρνί είναι έτοιμο όταν φαίνονται οι αρθρώσεις στα πόδια. Για να είσαι σίγουρος δοκίμασε πρώτα
Πλύσιμο (με νερό και αλάτι), σκούπισμα (με καθαρό πανί), δεύτερο πλύσιμο (με λεμόνι), καλό αλατοπιπέρωμα, επάλειψη με λάδι και μετά σούβλισμα. Έχεις δουλίτσα
Το σούβλισμα είναι μοναχική υπόθεση. Να αρνηθείς ευγενικά τις προσφορές για βοήθεια εκτός από το πέρασμα της σούβλας που χρειάζεσαι δεύτερο
Η σούβλα περνάει ανάμεσα στα μπούτια του αρνιού και καταλήγει ανάμεσα στα μάτια. Να περισσεύει το ίδιο μήκος από κάθε πλευρά
Αν δεις ότι τα πράγματα στραβώνουν (αέρας, βροχή) πάρε μια γρήγορη απόφαση και βάλτο στο φούρνο
Κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε. Εν ανάγκη σουβλισμένο από το χασάπη (του πας τα σύνεργα)
Απαραίτητα μηχανάκι αν το αρνί είναι πάνω από 10 κιλά
15 κιλά κάρβουνα για ένα μέτριο αρνί και δύο κοκορέτσια. Do the math

Η νοοτροπία του ΜαγΓκάιβερ δε θα σε βοηθήσει
Μη βασίζεσαι στα εργαλεία της προηγούμενης χρονιάς. Η τεχνολογία προχωράει
Το κουβάλημα της σχάρας είναι πιο εύκολο από το να σκάψεις λάκκο. Αλλά, όπως, συμβαίνει στη ζωή το ρετρό κερδίζει
Προμηθεύσου με αντιόξινα. Πάντα υπάρχει αυτός που θα παραφάει
Μεγάλο Σάββατο μεσημέρι πρέπει να είναι τα κρέατα στη θέση τους (μπαλκόνι, υπόγειο, κουζίνα) και να στεγνώνουν
Περισσότερα κάρβουνα εκεί που η απόσταση είναι μεγαλύτερη δηλαδή στο λαιμό και στα πόδια. Λιγότερα κάρβουνα στην κοιλιά και στην μούρη
Με ξύλα έψηναν μόνο οι ήρωες της επανάστασης του ‘21
Το θηλυκό αρνί είναι καλύτερο. Μυρίζει λιγότερο
Καλύτερα να δώσεις 35 ευρώ για καλό μηχανάκι παρά να πετάξεις 15 και να μην ψήσεις
Μη βασίζεσαι στους άλλους, κάνε τις προετοιμασίες μόνος σου. Πάντα υπάρχει αυτός που ξεχνάει

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια