Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σαλάτα Caesars του Καίσαρα

.
Φτιάχνεται κανονικά με αντζούγια αλλά, πριν λίγες μέρες την έφτιαξα με μπέικον
Τι χρειαζόμαστε:
1/2 μαρούλι ή 1 μαρούλι σαλάτα
Παρμεζάνα ή ρεγκάτο τριμένο

Για τα κρουτόν:

Μισή λευκή μπακέτα κατά προτίμηση χθεσινή
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές λάδι

1.Για τη σάλτσα
4 φέτες μπέϊκον ψιλοκομένο
1 με δύο σκελίδες σκόρδο
1 με 2 κουταλιές λάδι
λίγη μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
ή 2. Για τη σάλτσα
4 κ.σ. γιαούρτι 0%
1 κ.γ. κόκκινο ξύδι
Λίγο βασιλικό
1 κ.γ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Χυμό απο 2 μέτρια λεμόνια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
50 gr τριμμένη παρμεζάνα

Πώς το κάνουμε:
  1. Πλένουμε το μαρούλι και το αφήνουμε να στεγνώσει πολύ καλά. Εγώ συνήθως το σκουπίζω ελαφρά.
  2. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες περίπου ενός εκατοστού και μετά σε κυβάκια.
  3. Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα τηγάνι, μαζί με το σκόρδο κομμένο στη μέση.
  4. Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε τα ψωμάκια και τα ανακατεύουμε μέχρι ξεροψηθούν ελαφρά και να χρυσίσουν.
  5. Τα αδειάζουμε σε ένα δίσκο στον οποίο έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας για να τραβήξει τα υγρά.
  6. Όπως είναι το τηγάνι ζεστό, ρίχνουμε το μπέικον με μια κουταλίτσα λάδι για να ψηθεί.
  7. Μόλις ψηθεί το μπέικον, το αδειάζουμε μαζί με το λάδι του σε ένα μπολ, μέσα στο οποίο έχουμε ψιλοκόψει το σκόρδο για το ντρέσινγκ.
  8. Ρίχνουμε λίγη μουστάρδα στο μπολ, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατευουμε με ένα κουτάλι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Ρίχνουμε επιπλέον λάδι ανάλογα με το πως μας αρέσει η γεύση της σάλτσας.
  9. Κόβουμε σε μια σαλατιέρα το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι.
  10. Ρίχνουμε απο πάνω τη σάλτσα και ανακατεύουμε ώστε να βραχούν καλά όλα τα μαρουλόφυλλα. Προσωπικά όλα τα ανακατεύματα τα κάνω με το χέρι.
  11. Ρίχνουμε στη συνέχεια τα κρουτόν, ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε από πάνω το τυρί και είμαστε έτοιμοι.

Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορεί να φαίνεται λίγο μπελαλίδικη η συνταγή επειδή φτιάχνεις μόνο σου τα κρουτόν αλλά η γεύση τους με την ελαφριά μυρωδιά σκόρδου αποζημιώνει.
Αν θέλετε να βάλετε αντζούγιες αντί για μπέικον, όταν φτιάχνετε τη σάλτσα, λιώνετε 2-3 αντζούγιες με ένα πηρούνι, ρίχνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο, και τα υπόλοιπα υλικά λάδι, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Η μπακέτα είναι καλύτερα να είναι χθεσινή γιατί δεν θρυματίζεται κατά το κόψιμο.
Το μαρούλι το σκουπίζω γιατί το νερό που μπορεί να βγάλει αραιώνει τη σάλτσα και της χαλάει τη γεύση
www.sintagespareas.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια