Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δυνατοί άνθρωποι

Ένας νεαρός φωτογράφος οΚύριλλος Umrikhin , εμφανίζει ένα διαφορετικό extreme sports ,έστειλε μια ιστορία με φωτογραφίες για τη συνάντησή του με μια από τους συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Κύπελλο για σέρφινγκ .
"Θα πάω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών Longboard Roxy Jam....

το οποίο λαμβάνει χώρα στο Biarritz, Γαλλίας .
Είναι η δεύτερη κατά σειρά χρονιά που βλέπω αυτό το κορίτσι.
Το όνομά της είναι Danielle Bert , 25 χρονών.
Ζει στο Σαν Ντιέγκο ( Καλιφόρνια ) και , όπως όλοι οι νέοι της γενιάς της , προσπαθούν να περνούν το χρόνο τους δραστήρια και χαρούμενα .
Αγαπά να ταξιδεύει, να απολαμβάνει extreme sports , πηγαίνει σε συναυλίες , επικοινωνεί με τους φίλους , αλλά διασκεδάζει λίγο περισσότερο από άλλες - κι ας μην έχει δεξί πόδι .
Λέει πως όλες οι λέξεις που αφορούν τον ακρωτηριασμό , προσθετική και άλλες αναπηρίες , ηχουν αγενής και αφύσικες ,όλοι για τα θέματα αυτά παραμένουν σιωπηλοί .
Μου λέει ήρεμα τι συνέβη σε εκείνη και τον τρόπο που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα.
Εξάλλου , θέλει ακόμα να μιλήσει για να δείξουμε στους πολίτες ότι ακόμα και με ένα τόσο σοβαρό τραυματισμό ενός ατόμου μπορεί να είναι εντελώς πλήρης και με ευτυχισμένη ζωή.
-Πες μου γιατί έχεις αναπηρία;
-Περίπου πριν από έξι χρόνια , είχα ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα και έχασα το πόδι μου.
-Πόσο καιρό έχεις να κάνεις surf ;
-Περίπου δύο χρόνια. Δηλαδή, ξεκινάω να κάνει πατινάζ τώρα χωρίς πόδια .
-Ήταν δύσκολο ;
-Ναι, το κύριο πρόβλημα ήταν να εφεύρουν ένα προσθετικό που να μου επιτρέπει να οδηγώ . Πρόθεση μου ήταν τεχνητή γόνατο , αλλά τώρα δενείναι απαραίτητο . Πέρασα πολύ χρόνο στο νερό , για να καταλάβω πώς να συγχρονιστώ με το τεχνητό πόδι , και, τέλος, τα κατάφερα !
-Πώς θα σου φαινόταν η ιδέα, να αρχίσεις σέρφινκ;
-Μεγάλωσα στο Νιου Τζέρσεϋ στην παραλία , και μου αρέσει μόνο το κύμα . Μετά το ατύχημα δεν μπορούσα να πάω στο νερό , και ήμουν πολύ αναστατωμένη - Ήθελα μια κανονική πρόσθεση να αρχίσω τουλάχιστον να κολυμπώ .
-Αλλά γιατί αρχίσες τόσο αργά , τα surfers και όχι από την παιδική ηλικία ;
-Δεν είχα αρκετά χρήματα για να αγοράσω στον εαυτό μου εξοπλισμό.
-Πόσα άτομα ξέρεις πουσερφάρουν με πρόσθετο πόδι ;
-Εγώ Δεν έχω γόνατα , και ξέρω έναν surfer με την ίδια ζημία - ζει στη Βραζιλία και είναι πολύ καλός.
-Τι άλλα αθλήματα κάνεις;
-Εκτός από το surfing , βόλτες με το skateboard , snowboard , κάνω κολύμπι - Μου αρέσει γενικά ο αθλητισμός.
-Αισθάνεσαι ότι έχεις δοθεί σε αυτό με μεγαλύτερη δυσκολία από τους άλλους ; -Ναι , αλλά αυτό θα πρέπει απλώς να το συνηθίσεις. Για παράδειγμα, όταν πας βόλτα στο κύμα , πρέπει να κάνεις ορισμένες κινήσεις για άλμα επί του σκάφους . Έχω να κάνω περισσότερα βήματα , γιατί δεν αισθάνομαι το πόδι του , αλλά είναι ακριβώς θέμα επαγγελματικής κατάρτισης .
-Πώς αντιδρούν οι άνθρωποι όταν βλέπουν ότι κάνεις surf ;
-Νομίζω ότι οι προσπάθειες μου και στο πατινάζ εμπν΄έουν τους ανθρώπους σε κάτι νέο, να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι είναι ικανοί περισσότερο. Ειδικότερα , οι άνθρωποι που στερούνται τα πόδια ή τα χέρια τους, να κατανοήσουν ότι δεν είναι τόσο περιορισμένοι όσο νομίζουν. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια