Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κρέμα με μαστίχα και γλυκό του κουταλιού βύσσινο

.
Από τη Χίο με αγάπη
Κρέμα με μαστίχα και γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

* Υλικά (για 6 μερίδες) :
700 γρ. φρέσκο, πλήρες
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
80 γρ. ζάχαρη
6 σταγόνες μαστιχέλαιο ή στη μύτη από 1 κουτ. γλ. κρύσταλλοι μαστίχας, κοπανισμένοι στο γουδί πολύ καλά με ελάχιστη ζάχαρη.
80 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ νερό γλυκό του κουταλιού βύσσινο
(για το σερβίρισμα)

* Διαδικασία:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το μαστιχέλαιο ή την κοπανισμένη μαστίχα.
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και τοποθετούμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό.
Λίγο πριν πάρει βράση το μείγμα της κατσαρόλας, προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε την κρέμα να βράσει και να δέσει, ανακατεύοντας τακτικά, για να μην κολλήσει.
Ραντίζουμε ένα μικρό και χαμηλό ταψί με νερό (αυτό το κάνουμε για να ξεκολλήσει μετά η κρέμα ευκολότερα) και αδειάζουμε μέσα την κρέμα.
Την αφήνουμε να κρυώσει, την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τη σερβίρουμε με το γλυκό βύσσινο
Η συνταγή είναι από το περιοδικό "Γλυκές ιστορίες"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια