Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τι είπαν οι σοφοί για το χρόνο

* ΣΕΝΕΚΑΣ
"Ο χρόνος που μας αναλογεί περνά με τόσο γρήγορο και φρενήρη ρυθμό, ώστε οι περισσότεροι είμαστε προετοιμασμένοι για τη ζωή όταν αυτή πλησιάζει στο τέλος της"
* ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ...
"Να εξοικονομείς το χρόνο, γιατί αν ξοδεύεται όπου δεν πρέπει, λίγος μένει για όπου πρέπει".
* ΠΛΑΤΩΝΑΣ
"Η αγάπη του χρήματος οδηγεί τον άνθρωπο στο να μη διαθέτει χρόνο για τίποτα άλλο εκτός από τη συσσώρευση περιουσίας, στην οποία αφοσιώνεται εξ ολοκλήρου η ψυχή του, και καμιά άλλη σκέψη δεν τον απασχολεί από το καθημερινό κέρδος"
* ΧΕΙΛΩΝ
"Χρόνου φείδου"
* ΡΙΧΤΕΡ
"Ο άνθρωπος μένει στη γη δυόμισι λεπτά: το ένα για να γελάσει, το άλλο για να αναστενάξει και το μισό για να αγαπήσει, αφού στο μισό πεθαίνει"
* ΟΡΑΤΙΟΣ ΜΑΝ
"Χρησιμοποίησε το χρόνο σου, γιατί είναι ανεκτίμητος, καθώς η αιωνιότητα. Το χθες δεν ξανάρχεται, το αύριο δεν είναι σίγουρο, μόνο το σήμερα είναι δικό σου, και αν χρονοτριβής, το χάνεις και αυτό. Και αυτή η απώλεια είναι ανεπανόρθωτη.
* ΑΝΑΤΟΛ ΦΡΑΝΣ
"Ο χρόνος που ο Θεός δίνει στον καθένα από εμάς μοιάζει σαν ένα πολύτιμο καμβά που ο καθένας μας πρέπει να κεντά όσο μπορεί καλύτερα"
* ΚΑΡΟΛΟΣ ΝΤΙΚΕΝΣ
"Ξέρω πως η κληρονομιά μας βρίσκεται και διατηρείται για εμάς από το χρόνο. Ξέρω πως υπάρχει μια άμετρη θάλασσα χρόνου που μια μέρα θα ξεσηκωθεί και θα σαρώσει σαν φύλλα αυτούς που μας έκαναν κακό και μας καταπίεσαν. Εγώ θα το δω, όταν το ποτάμι του χρόνου ξεχειλίσει"
* ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ
"Ο Αντιφών είπε ότι "η εκ μέρους μας θυσία του χρόνου είναι η πιο δαπανηρή απ όλες τις θυσίες"
* Από τη Συλλογή "Θησαυρός 10.000 γνωμικών και αποφθεγμάτων" του Νικηφόρου Βρεττάκου (Εκδ."Άτλας" στο λήμμα "Χρόνος" σελ.541)
ΧΑΝ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια