Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ω! έλατο, ώ έλατο! - Καραβάκι να κινήσει..

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο λένε ότι στήθηκε στη Γερμανία το 1539 και είχε για στολίδια λιχουδιές και ρούχα.
Στη χώρα μας πρώτη φορά έκανε την εμφάνισή του επί Όθωνα στολίζοντας τα ανάκτορα το 1833, για να το αγαπήσουν τελικά μικροί και μεγάλοι αντιβασιλικοί.
Στον καιρό της περιβαλλοντικής κρίσης πάντως το δίλημμα είναι: φυσικό ή όχι;
Το αληθινό αλλά σε λίγο καιρό ξεραμένο έλατο ή το πλαστικό που δεν χωνεύεται με τίποτα;
Αν καταλήξετε σε φυσικό έλατο, αγοράστε το από φυτώριο για να είστε σίγουροι ότι είναι δέντρο και όχι κλαδί μέσα σε γλάστρα.
Επίσης αν αγοράσετε αληθινό δέντρο που μεγαλώνει σε γλάστρα, καλύτερα να έχετε κήπο για να το μεταφυτέψετε, εκτός και αν σκοπεύετε να το δωρίσετε για κάποια μελλοντική αναδάσωση.
Αν καταλήξετε να κατεβάσετε το πλαστικό από το πατάρι, πάρτε το σεσουάρ και "ξεσκονίστε" το, φουντώστε το και στήστε το.
Και αν θέλετε να είστε μέσα στην disco - glam φετινή μόδα, επιλέξτε ένα ασημένιο δέντρο και αφήστε το στολισμένο ως το πάρτι των γενεθλίων σας.
Σαφώς πιο ελληνικό το φωτισμένο καραβάκι είναι η πρώτη επιλογή για όσους δεν αντέχουν τον χειμώνα και ζουν περιμένοντας έναν Αύγουστο στην Αντίπαρο και στη Νικαριά.
Στολίζεται όπως το δέντρο, με μπάλες και φωτάκια, και μπαίνει επίσης κοντά σε παράθυρο - να βλέπει ο κόσμος ότι έχετε την υγειά σας και στολίζετε κιόλας.
Τον τελευταίο καιρό οι νεοέλληνες ευρωπαϊστές στολίζουν και έλατο και καράβι, ελπίζοντας να έχουν την τύχη με το μέρος τους.
ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια