Η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ στην περιφέρεια, της Αϊτή

Τοκετός - ένα επικίνδυνο πράγμα για τους φτωχούς στην Αϊτή , σε μια χώρα όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό μητρικής θνησιμότητας στο δυτικό ημισφαίριο.
Περίπου 630 από εκατό χιλιάδες γυναίκες πέθαναν το 2006, από επιπλοκές που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη.
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, τα στοιχεία αυτά είναι πάνω από πέντε φορές το μέσο αριθμό των θανάτων στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.
Η αιτία αυτού του προβλήματος έγκειται στο γεγονός ότι εκατομμύρια γυναίκες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, ή δεν τους επιτρέπουνε.
Οι υγειονομικές αρχές της Αϊτής έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, χάρη στο γεγονός ότι αρνήθηκε να καταβάλει για παραμονή στο νοσοκομείο, το οποίο κυμαινόταν 25 με 64 λεπτά την ημέρα για τις έγκυες γυναίκες σε δημόσια νοσοκομεία.
Αλλά, όπως λέει η Jacqueline Ραμόν νοσοκόμα, υπάρχει ένας θάλαμος μητρότητας γενικού νοσοκομείου στην πρωτεύουσα της Αϊτής στο Πορτ-ο-Πρενς, οι μητέρες καλούνται να πληρώσουν ιατρικά γάντια, σύριγγες- φάρμακα, τα τρόφιμα και την μεταφορά.
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη στην Αϊτή έχει το υψηλότερο ποσοστό μητρικής θνησιμότητας στο δυτικό ημισφαίριο. (Ariana Cubillos)
ΦΩΤΕΙΝΗ

Related Posts