Πέθανε ο Δημήτρης Ιωακειμίδης

Χθες τα ξημερώματα έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο Δημήτρης Ιωακειμίδης.
Γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία της Αθήνας το 1939
Σημαντικός.....

θεατράνθρωπος, σκηνοθέτησε και έπαιξε σε εξαιρετικές παραστάσεις στο θέατρό του, το Πολύτεχνο.
Επίσης συμμετείχε σε πολλές ταινίες του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου και σε ελληνικές σειρές.
Αναλυτικά η φιλμογραφία του έχει ως εξής:
  • Χώμα και νερό (1999)
  • Υπέρ επείγον (1989) [Νικόλαος Επαμεινώνδας [ταξίαρχος]
  • ...και δυο αυγά Τουρκίας (1987)
  • Κορίτσια για... Τσίμπημα (1985)
  • Απίθανοι, Αλλιώτικοι κι Ωραίοι... (1982) [Προκόπης]
  • Ένας κοντός θα μας σώσει! (1981) [Παναγής]
  • Πάμε για... καφέ;! (1981) ["Τ3"]
  • Τα Παιδιά της Πιάτσας (1981)
  • Ο Ποδόγυρος (1980)
  • Γυναίκες στα όπλα (1979) [Κυριάκος Δεκαφούλιας]
  • Τζακ ο καβαλλάρης (1979) [Νοβάλσκι]
  • Η Βαλίτσα του Παπά (1978)
  • Οι Κυνηγοί (1977)
  • Οι βάσεις και η Βασούλα (1974) [αφεντικό νυχτερινού κέντρου]
  • Μπουμ Ταραταζούμ (1972)
  • Δώστε τα Χέρια (1971)
  • Υπερήφανοι αετοί (1971)
  • Οι αμαρτωλοί (1971) [(αστυνόμος)]
  • Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του '21 (1971) [Κολοκοτρώνης]
  • Βαβυλωνία (1970) [Αρβανίτης]
  • Η Ωρα της Αληθειας (1969)
  • Ληστεία στην Αθήνα (1969)
  • Η καρδιά ενός αλήτη (1968)
  • Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)
  • Οταν τα Ψάρια βγήκαν στη Στεριά (1967) [αστυνομικός]
  • Ο Λαμπίρης εναντίον των παρανόμων (1967)
  • Με τη Λαμψη στα Ματια (1966)
  • Οι Υπερήφανοι (1962) [Αρβανίτης]
Ενώ έχει παίξει και στις τηλεοπτικές σειρές:
  • Όταν ήμουν δάσκαλος 1993 ΕΤ1
  • Αξέχαστες κωμωδίες 1996 ΕΤ1
  • Αφροδίτη 1977 ΥΕΝΕΔ
  • Εικοσιτετράωρο ενός παλιατζή 1972 ΕΙΡΤ
  • Επικίνδυνες σχέσεις 1992 ΕΤ2
  • Η Θέμις έχει κέφια 1975 ΕΙΡΤ
  • Η οργή των θεών 1994 ΣΚΑΙ
  • Η ωραία Ελένη των γαϊδάρων 1976 ΥΕΝΕΔ
  • Ημερολόγιο ενός θυρωρού 1979 ΥΕΝΕΔ
  • Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του 1990 ΕΤ1
  • Μεγάλος ξεσηκωμός 1977 ΥΕΝΕΔ
  • Μπολσόι Ιβάν και Μπιγκ Τζων 1972 ΥΕΝΕΔ
  • Οι ιερόσυλοι 1983 ΕΡΤ2
  • Οικογένεια Ζαρντή 1983 ΕΡΤ
  • Παντρεμένοι ανύπαντροι 1994 MEGA
  • Τα αδέλφια 1988 ΕΤ2
  • Ταξιτζής 1977 ΥΕΝΕΔ
Η κηδεία του θα γίνει στο νεκροταφείο του Ζωγράφου την Δευτέρα στις 5 το απόγευμα.
.

Related Posts