Πορτοκαλόπιτα 🍊🍊🍊

Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστα
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
4 αυγά
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 φλ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 φακελάκι μπεϊκιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
Φλούδα ενος πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
Ξεκινάμε με το σιρόπι για να κρυώσει μέχρι να γίνει η πορτοκαλόπιτα.
Απλώνουμε τα φύλλα για να ξεραθούνε.
Βαζουμε ολα τα υλικα εκτος απο τα φυλλα σε ενα μπολ και χτυπαμε με το συρμα.
Οταν γινει ενα ομοιογενες μιγμα αρχιζουν να ριχνουμε ένα-ενα τα κομμενα φυλλα τσαλακώνοντάς τα σαν να τσαλακωνουμε χαρτι.
Αφου τελειωσουν τα φυλλα, βαζουμε το μιγμα σε λαδωμενο ταψι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 30-35 λεπτα στους 180-200 βαθμους αναλογα το φουρνο.
Οταν ψηθει το γλυκο μας, το χαραζουμε και ριχνουμε το χλιαρο εως κρυο σιροπι.
Μπορουμε να συνοδευσουμε με σαντυγι ή παγωτο.

Related Posts