Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βαθμοί ψησίματος του κρέατος

.
RARE – Ελάχιστο καψάλισμα στο εξωτερικό του κρέατος. Οι άνθρωποι το ψήνουν rare απλά γιατί ντρέπονται πολύ να το φάνε εντελώς ωμό κατευθείαν από το ψυγείο μπροστά σε καλεσμένους. 
Εσωτερική θερμοκρασία : 49-55 βαθμοί Κελσίου
Χρόνος ψησίματος : περίπου 2,5 λεπτά η κάθε πλευρά
Χρώμα κρέατος στο κέντρο : κόκκινο
Θερμοκρασία κρέατος στο κέντρο : δροσερό 
MEDIUM RARE – Μια πραγματικά καψαλισμένη μπριζόλα. Είναι ο συνιστώμενος βαθμός ψησίματος για να γευτείτε την φυσική γεύση του κρέατος. Έτσι το τρώνε συνήθως οι γνώστες του κρέατος και οι chefs. 
Εσωτερική θερμοκρασία : 55-58 βαθμοί Κελσίου
Χρόνος ψησίματος : περίπου 3,5 λεπτά η κάθε πλευρά
Χρώμα κρέατος στο κέντρο : ροζ με λεπτές καφέ ρίγες στην κορυφή και στη βάση
Θερμοκρασία κρέατος στο κέντρο : θερμοκρασία δωματίου

MEDIUM – Σχεδόν όλοι είναι ευχαριστημένοι με τον συγκεκριμένο βαθμό ψησίματος, δεν είναι ούτε με το αίμα του, αλλά ούτε τόσο ξηρό όσο η έρημος της Σαχάρα. 
Εσωτερική θερμοκρασία : 58-63 βαθμοί Κελσίου
Χρόνος ψησίματος : περίπου 4,5 λεπτά η κάθε πλευρά
Χρώμα κρέατος στο κέντρο : λίγο ροζ 
Θερμοκρασία κρέατος στο κέντρο : χλιαρό

MEDIUM WELL – Είναι σίγουρα ψημένο, αλλά ακόμα αναδεικνύει τη γεύση του κρέατος. 
Εσωτερική θερμοκρασία : 63-68 βαθμοί Κελσίου
Χρόνος ψησίματος : περίπου 5,5 λεπτά η κάθε πλευρά
Χρώμα κρέατος στο κέντρο : σειρές από ελαφρύ ροζ 
Θερμοκρασία κρέατος στο κέντρο : ζεστό

WELL DONE – Είναι καφέ και ψημένο όλο. 
Εσωτερική θερμοκρασία : 68-74 βαθμοί Κελσίου
Χρόνος ψησίματος : περίπου 6,5 λεπτά η κάθε πλευρά
Χρώμα κρέατος στο κέντρο : κυρίως καφέ
Θερμοκρασία κρέατος στο κέντρο : όλο ζεστό

ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ??? – Έτσι μπορείς να κάνεις το κρέας σου σαν δίσκο του χόκεϊ, οπότε καλύτερα φάε μια σαλάτα αφού μισείς τόσο πολύ το κρέας.
Εσωτερική θερμοκρασία : πάνω από 74 βαθμούς Κελσίου
Χρόνος ψησίματος : περίπου 8-10 λεπτά η κάθε πλευρά
Χρώμα κρέατος στο κέντρο : όλο καφέ
Θερμοκρασία κρέατος στο κέντρο : όσο ζεστή και η ψησταριά

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΑΣ ΜΠΡΙΖΟΛΑΣ:
Πάντα να αγοράζετε κρέας υψηλής ποιότητας. Η ποιότητα καθορίζει την υφή, την τρυφερότητα και το πόσο γευστική θα είναι η μπριζόλα σας. 
Όσο πιο χοντρό θα είναι το κομμάτι της μπριζόλας σας, τόσο πιο εύκολα θα ψήνεται και τόσο πιο νόστιμο θα είναι στη γεύση. Πηγαίνετε στον τοπικό σας κρεοπώλη και ζητήστε του ακριβώς τι θέλετε, για παράδειγμα ένα κομμάτι μπριζόλας 5,5 εκατοστά παχύ. Τα περισσότερα παντοπωλεία έχουν κρέας που είναι από 1,3 εκατοστά μέχρι 2,5 εκατοστά παχύ, το λεπτό κρέας πάντα μαγειρεύεται πιο γρήγορα και είναι λιγότερο γευστικό.
Προθερμάνετε την ψησταριά σας και σιγουρευτείτε ότι αυτή έχει φτάσει την θερμοκρασία των 230 βαθμών Κελσίου. Το ψήσιμο της μπριζόλας είναι γρήγορη και εύκολη διαδικασία. Επίσης τα χοντρά κομμάτια κρέατος συγχωρούν περισσότερο τα λάθη στον χρόνο ψησίματος και στην τρυφερότητα.
Δοκιμάστε καθένα από τους παραπάνω χρόνους ψησίματος και δοκιμάστε όλο το φάσμα των γεύσεων για να αποφασίσετε ποιος είναι ο προσωπικός σας προτιμώμενος βαθμός ψησίματος. Καλή όρεξη!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια