Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πού θα πάνε διακοπές τα μικρόβια φέτος το καλοκαίρι;

Η ξεγνοιασιά του καλοκαιριού αφήνει περιθώριο για μολύνσεις, καθώς σε αρκετά από τα μέρη που απολαμβάνουμε τον ήλιο παραμονεύουν χιλιάδες βλαβεροί μικροοργανισμοί.
Δείτε τι πρέπει να προσέξουν μικροί και μεγάλοι....:

1. Πισίνες
Είναι ένα προστατευμένο μέρος για να κολυμπήσουμε και να παίξουν τα μικρά παιδιά, όμως το χλώριο δεν εξασφαλίζει πάντα ότι το νερό είναι καθαρό. Ένας από τους μικροοργανισμούς που... απολαμβάνουν ιδιαίτερα το νερό της πισίνας είναι το κρυπτοσπορίδιο (Cryptosporidium), το οποίο είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο χλώριο. Μπορεί να επιβιώσει σε μια πισίνα έως και 10 ημέρες, ακόμη κι αν τηρούνται οι κανόνες καθαρισμού και υγιεινής.
2. Παιδικές χαρές
Ο κίνδυνος δεν αφορά μόνο στα παιδιά αλλά και στους γονείς που τα συνοδεύουν. Οι παιδικές χαρές φιλοξενούν δεκάδες παθογόνους μικροοργανισμούς, όπως η σαλμονέλα και ο σταφυλόκοκκος. Φυσικά δε μπορούμε να στερήσουμε από τα παιδιά τη χαρά του παιχνιδιού, απλώς οι γονείς θα πρέπει να είναι επιμελείς με τους κανόνες υγιεινής (π.χ. πλύσιμο χεριών).
3. Μπάρμπεκιου
Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι ιδανικές εποχές για μπάρμπεκιου στον κήπο, υπάρχουν όμως μερικά απαραίτητα μέτρα προστασίας που πρέπει να πάρουμε. Δεν πρέπει να αφήνουμε τον εξοπλισμό εκτεθειμένο, καθώς ένα πουλί που περνά ή μια γάτα που τριγυρνά στη γειτονιά μπορεί να μολύνουν τα σύνεργα που θα χρησιμοποιήσουμε αργότερα για να προετοιμάσουμε το φαγητό. Ακόμη κι αν χρησιμοποιήσουμε ισχυρά καθαριστικά, αρκετοί μικροοργανισμοί παραμένουν παγιδευμένοι στα δύσκολα σημεία.
briefingnews

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια