Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φροντίδα για μετά τη Θάλασσα

Αντιμετωπίστε τα δυσάρεστα επακόλουθα της ηλιακής ακτινοβολίας και χαρείτε λαμπερή επιδερμίδα και μαλλιά στις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ο ήλιος και η θάλασσα αποτελούν πηγή χαλάρωσης και ευεξίας. Έχουν, όμως, και αρκετά δυσάρεστες επιπτώσεις στην επιδερμίδα και στα μαλλιά, όπως η αφυδάτωση και το ξεφλούδισμα. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, μετά την έκθεσή μας στον ήλιο, να επεμβαίνουμε εγκαίρως με ειδικές φροντίδες, ώστε να επαναφέρουμε την υγεία και τη λάμψη στο πρόσωπο στο σώμα και στα μαλλιά. Ας δούμε, λοιπόν, ποιες φυσικές συνταγές και λύσεις μπορούν να βοηθήσουν!


Ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα που είναι πιθανό να εκδηλωθούν μετά την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο είναι η αφυδάτωση. Εάν δεν επαναφέρουμε την υγρασία στην επιδερμίδα μας, μπορεί να εμφανιστούν γραμμές και λεπτές ρυτίδες.


Κοκκινίλα και ξεφλούδισμα (συνήθως στα σημεία όπου οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν κάθετα, π.χ. ώμους, πλάτη κ.α.) είναι σημάδια που μαρτυρούν ότι η επιδερμίδα σας ταλαιπωρήθηκε στον ήλιο ή ότι το παρακάνατε με το χρόνο έκθεσης.


O ήλιος διασπά τις φυσικές χρωστικές ουσίες της τρίχας, που την προστατεύουν από τις εξωτερικές επιθέσεις. Τα μαλλιά είναι πιο ευάλωτα και σε συνδυασμό με το αλάτι της θάλασσας ξεθωριάζουν, γίνονται ξηρά, τραχιά στην υφή και σπάνε εύκολα.

Ενισχύστε την ενυδάτωσή σας με κάποια πιο ενισχυμένη κρέμα με πλούσια υφή ή με ένα ενυδατικό serum. Αποφύγετε ισχυρά καθαριστικά προϊόντα, που θα ξηράνουν περισσότερο το πρόσωπό σας.

Ανακατέψτε 1 κουταλάκι μαγιά μπίρας σε σκόνη με 1 κουταλάκι μέλι, 1 κουταλάκι κρέμα γάλακτος και 1/2 κουταλάκι λάδι χοχόμπα. Απλώστε τη μάσκα στην επιδερμίδα σας (εκτός από την περιοχή των ματιών) και αφήστε να δράσει για 15-20 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Δροσιστική, καταπραϋντική.
Αναπλαστικό, ανανεωτικό.
Ενυδατική, αναπλαστική.

Να μην αφήνετε το θαλασσινό νερό να στεγνώνει πάνω σας. Σκουπιστείτε ή ακόμα καλύτερα ξεπλύνετε το σώμα σας σε ντους, αν είναι εφικτό. Η περιποίηση με ειδικά προϊόντα θα σας δροσίσει και θα σας ανακουφίσει από πιθανό κοκκίνισμα και αίσθημα καύσου.

Ρίξτε σε ένα μπολ 1 κρόκο αυγού, 1 κουταλάκι μέλι, 2 σταγόνες αμυγδαλέλαιο και ανακατέψτε καλά για 2-3 λεπτά. Απλώστε το μείγμα σε όλο το σώμα ή μόνο στα αφυδατωμένα σημεία του και αφήστε το για 10-15 λεπτά. Ξεπλυθείτε καλά. (Η μάσκα μπορεί να μην έχει ιδιαίτερα ωραία μυρωδιά, είναι όμως εξαιρετικά ενυδατική και θρεπτική για την επιδερμίδα.)

Επουλωτικό, κατευναστικό.
Ενυδατική, επουλωτική, καταπραϋντική.
Δροσιστικό, αντιφλογιστικό.

Να προστατεύετε το κεφάλι και τα μαλλιά σας με ένα καπέλο ή ένα αντιηλιακό σπρέι και να προσπαθείτε να μην τα βρέχετε στη θάλασσα. Εάν, ωστόσο, δεν μπορείτε να αντισταθείτε, ξεβγάζετέ τα μετά το κολύμπι. Επιλέξτε ενυδατικά σαμπουάν και χρησιμοποιήστε απαραιτήτως ένα πλούσιο conditioner ή μάσκα μαλλιών.

Σε στεγνά μαλλιά, κάντε μασάζ με δαφνέλαιο για 3 λεπτά, ξεκινώντας από τις άκρες προς τις ρίζες. Σκεπάστε το κεφάλι με μια νάιλον μεμβράνη και τυλίχτε το με μια υγρή, ζεστή πετσέτα. Έπειτα από 1 ώρα, αφαιρέστε την πετσέτα και τη μεμβράνη και λούστε τα μαλλιά σας 2 φορές. Προσοχή: Για να φύγει το λάδι εύκολα, δεν πρέπει να τα βρέξετε. Για το πρώτο χέρι βάλτε στο χέρι σας όση ποσότητα σαμπουάν χρειάζεται για ένα λούσιμο, αναμείξτε το στην παλάμη σας με λίγο νερό και λουστείτε.

Ενυδάτωση, προστασία.
Θρέψη, ενυδάτωση, απάλυνση.
Εντατική θρέψη, μαλακτική και ενυδατική δράση.
Μαλακτικό και αναγεννητικό. Ενισχύει την ελαστικότητα.
 vita

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια