Πατατοτυρόπιτα

Πλούσια και καταπληκτική για όσους αγαπούν τις δυνατές συγκινήσεις, η πατατοτυρόπιτα της Μαριλού-που όπως όλα τα ωραία πράγματα-κάποτε της προέκυψε από ένα λάθος-είναι ιδανική για ένα φιλικό ή καθημερινό τραπέζι. Αν τη συνοδεύσεις και με μια πράσινη σαλάτα δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω:

Υλικά
4 βρασμένες πατάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
6-7 αβγά
2 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
3 φλ. γάλα
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
1 φλ. φέτα τριμμένη
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τα αβγά, το γάλα, το λάδι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά και αν το μείγμα βγει σφιχτό ρίχνουμε λίγο παραπάνω γάλα, αν βγει αραιό λίγο παραπάνω αλεύρι.
Η ζύμη πρέπει να είναι σαν του κέικ.
Πασπαλίζουμε ένα ταψί με τη μισή φρυγανιά και λίγο λάδι, απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 175 βαθμούς ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Ψυχούλη

Related Posts