Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δεν υπάρχει αυτό το σχολείο!

*  Σκέτη μαγεία.
Δε θα μπορούσαμε παρά να ξεκινήσουμε από το πιο διάσημο φανταστικό σχολείο όλων των εποχών: 
Τη σχολή για μαγεία και ξόρκια Χόγκουαρτς.
Εκεί ο Χάρι Πότερ και η παρέα του δε γράφουν μόνο διαγωνίσματα, αλλά και ιστορία. Υποτίθεται πως ιδρύθηκε γύρω  στο 10ο αιώνα, γι αυτό θυμίζει περισσότερο κάστρο παρά σχολείο. Αν και υπάρχει μόνο στη φαντασία της συγγραφέα Τζόαν Ρόουλινγκ, σε μια έρευνα στο Διαδίκτυο ψηφίστηκε ως το 36ο καλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Σκοτίας!
Τα μαθήματα ξεκινούν την 1η Σεπτεμβρίου και τελειώνουν στα τέλη Ιουνίου, με ενδιάμεσες διακοπές για τις αργίες των Χριστουγέννων, του Πάσχα κλπ. Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα αυστηρό, αφού η διδακτέα ύλη είναι μεγάλη: Μεταμορφώσεις, άμυνα εναντίον των σκοτεινών τεχνών, ξόρκια, φίλτρα, αστρονομία, ιστορία της μαγείας, βοτανική, αριθμομαντεία, αρχαίοι ρούνοι, μαντική, φροντίδα μαγικών πλασμάτων είναι μερικά από τα μαθήματα.
Στην πραγματικότητα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της πρώτης ταινίας, Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος, το Χάγκουαρτς παραλίγο να γίνει πεδίο ... μαχών. Όταν επιλέχθηκε ο καθεδρικός ναός της περιοχής του Γκλόστερ στη Βρετανία για να γίνουν μερικά γυρίσματα του Χόγκουαρτς, οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν λέγοντας πως αυτό ήταν βλασφημία και απείλησαν να μην αφήσουν το συνεργείο να κάνει τη δουλειά του. Στο τέλος όμως τίποτα δε συνέβη. Προφανώς θα πήραν στα σοβαρά τα απόφθευγμα του Χόγκουαρτς: Draco Dormiens Nunquam Titillandus, δηλαδή "Ποτέ μη γαργαλάς έναν κοιμισμένο δράκο"!
* Hello Kitty, Hello σχολείο!
Η αξιαγάπητη Hello Kitty φοράει την ποδιά της και σαν καλή γατούλα πηγαίνει κάθε μέρα στο σχολείο της. Το όνομά του δεν το ξέρουμε, όπως δε μάθαμε ποτέ και το όνομα της πόλης όπου ζει η Kitty - βρίσκεται πάντως σε ένα προάστιο του Λονδίνου. Το σχολείο της είναι πολύ όμορφο, γεμάτο δέντρα και ζωάκια. Η Hello Kitty μαζί με τη Μίμι παίρνουν κάθε πρωί το λεωφορείο και σε τρεις στάσεις βρίσκονται μπροστά στην πόρτα του σχολείου τους. Εκεί τις περιμένει η δασκάλα τους για να τις καλωσορίσει - είναι τα πιο αγαπημένα γατάκια της τάξης, βλέπετε! Τα αγαπημένα μαθήματα της Hello Kitty είναι η γλώσσα και η μουσική, ενώ εξίσου της αρέσει και ο Tini, ο συμμαθητής της!.
* Υποβρύχια μαθήματα.
Τι νομίζετε, δηλαδή, ότι ένα καλαμάρι δεν έχει δικαίωμα στη μόρφωση; Γι αυτό λοιπόν και στον υποθαλάσσιο και πολύχρωμο κόσμο του Μπομπ του Σφουγγαράκι του Τετραγωοπαντελόνη, θέση έχει και το σχολείο, που φιλοξενείται κάτω από μια αναποδογυρισμένη βάρκα.
 Δυστυχώς, δεν ξέρουμε πολλά για το εν λόγω σχολείο, κι αυτό γιατί έχει εμφανιστεί μόνο σε ένα από τα επεισόδια της σειράς. Αυτό όμως που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι από εκεί αποφοίτησαν ο κύριος Ευγένιος Καβούρης και ο κύριος Σέλντον Πλαγκτόν. Αν κρίνουμε από τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες (ιδιοκτήτες εστιατορίων), το σχολείο πρέπει να έκανε καλή δουλειά!
Φυσικά, θα ήταν άδικο για το εκπαιδευτικό σύστημα του βυθού Μπικίνι να μην αναφερθούμε στη Σχολή Πλοήγησης της κυρίας Παφ, στην οποια παρακολουθεί μαθήματα ο Μπομπ.
* Μια διάσημη μαθήτρια.
Η σούπερ στάρ της ποπ Χάνα Μοντάνα είναι η λαμπερή εκδοχή της έφηβης μαθήτριας του σχολείου Φίλμορ, της Μάιλι Στιούαρτ. Οι θαυμαστές της δε γνωρίζουν ότι η αγαπημένη τους τραγουδίστρια όταν δεν έχει συναυλία διαβάζει μαθηματικά και γεωγραφία!
Η Μάιλι προσπαθεί να κρατήσει κρυφή τη διπλή ταυτότητά της αλλά και να διατηρήσει τις ισορροποίες μεταξύ σχολείου, φίλων και διασημότητας. Για σκεφτείτε τι θα γινόταν αν μαθευόταν στο Φίλμορ: Η ουρά για αυτόγραφα θα έφτανε μέχρι το κυλικείο!.
* Στους ξέφρενους ρυθμούς του σχολείου.
Η High School Musical  είναι μια πολυβραβευμένη και πολυαγαπημένη ταινία και τηλεοπτική σειρά της Ντίσνει. Όπως μαρτυρά ο τίτλος της, το σχολείο είναι ο κεντρικός πρωταγωνιστής της. Όσο για την πλοκή, πολλοί λένε πως πρόκειται για μια σύγχρονη εκδοχή της ιστορίας του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας - συγκεκριμένα το ειδύλλιο του Τρόι και της Γκαμπριέλα, δύο μαθητών του λυκείου από διαφορετικές παρέες και με διαφορετικές συνήθειες, αφού εκείνος είναι αρχηγός της ομάδας του μπάσκετ και εκείνη διαπρέπει στα μαθηματικά και τη φυσική.
 Η κοινή τους αγάπη για τη μουσική τους φέρνει πιο κοντά κι έτσι αποτελούν παράδειγμα και για τα υπόλοιπα παιδιά. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν σ ένα πραγματικό σχολείο, το λύκειο Ιστ, που βρίσκεται στη πόλη Σολτ Λέικ στη Γιούτα των ΗΠΑ. Η μασκότ του σχολείου είναι μια αγριόγατα - νιαααρρ!
*  Χόκους-πόκους-σχολίους.
Όσα ξόρκια κι αν σκαρφίστηκε η Σαμπρίνα η Μικρή Μάγισσα, το σχολείο δεν το γλίτωσε!
Στην ομώνυμη επιτυχημένη σειρά για νέους, η 16χρονηΣαμπρίνα ανακαλύπτει ότι έχει κληρονομήσει τις υπερφυσικές ιδιότητες του πατέρα της και τότε αρχίζουν οι περιπέτειές της. Από τη μια, πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται σωστά τις μαγικές της ικανότητες και από την άλλη δεν πρέπει να αποκαλύψει το μυστικό της ούτε στους πιο καλούς της φίλους.
 Εκείνος, που την υποπτεύετια περισσότερο είναι ο υποδιευθυντής του σχολείου της, ο κύριος Κραφτ. Επιβλητικό σκηνικό της σειρά ήταν το σχολείο Ουέστμπριτζ στη Μασαχουσέτη της Αμερικής.
Το σχολείο κρύβει κι άλλο μυστικό εκτός από εκείνο της Σαμπρίνας: Ο κύριος Κραφτ, που δεν αφήνει τη μικρή μάγισσα σε χλωρό κλαρί, είχε παντρευτεί μια μάγισσα και από τα παθήματά του δεν ήθελε να βλέπει τις μάγισσες ούτε ζωγραφιστές!
Ιωάννα Μπουλντούμη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια