Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μούρα για αδυνάτισμα, αντιγήρανση κλπ 💜💜💜

Μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, στην οποία πήραν μέρος 16.010 γυναίκες άνω των 70 ετών, έδειξε ότι όσες γυναίκες κατανάλωναν επαρκή ποσότητα μούρων, επιβράδυναν την απώλεια μνήμης σχεδόν τρία χρόνια.
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι η πληθώρα των αντιοξειδωτικών που εμπεριέχονται σε αυτά τα μικρά φρούτα.
 Αν αυτό δεν σου αρκεί, σου δίνουμε ακόμη 5 καλούς λόγους για να τα συμπεριλάβεις στη διατροφή σου:
1. Βοηθούν στην απώλεια βάρους
Τα μούρα είναι γεμάτα με το αντιοξειδωτικό ανθοκυάνη, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι μεταβάλλει τη δραστηριότητα των γονιδίων που βρέθηκαν σε ανθρώπινα κύτταρα λίπους, καθιστώντας πιο δύσκολο να πάρει βάρος ο οργανισμός. Συγκεκριμένα, έχει αποδειχθεί ότι τα βατόμουρα μειώνουν τα κύτταρα λίπους της κοιλιάς.
2. Κάνουν καλό στον εγκέφαλο
Ερευνητές σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, ανακάλυψαν ότι οι πολυφαινόλες που υπάρχουν στα μούρα, βοηθάνε το τμήμα του εγκεφάλου που φροντίζει για την τακτική συντήρηση του οργανισμού. Τις περισσότερες πολυφαινόλες θα τις βρεις στα βατόμουρα και τις φράουλες.
3. Κάνουν καλό στα μάτια σου
Tα μούρα και κυρίως τα βατόμουρα και τα σμέουρα, περιέχουν λουτεΐνη, η οποία είναι σημαντική για υγιή μάτια και οξεία όραση.
4. Προστατεύουν τον οργανισμό από ασθένειες
Τα μούρα είναι γεμάτα με καροτενοειδή, αντιοξειδωτικά που έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου. Άλλα φυτοθρεπτικά συστατικά στα μούρα έχουν αποδειχθεί ότι προστατεύουν από τις καρδιακές παθήσεις, τον διαβήτης και την αρθρίτιδα.
5. Επιβραδύνουν τη γήρανση
Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά στα μούρα προλαμβάνουν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα. Λιγότερες ελεύθερες ρίζες σημαίνει επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης και μακροζωία.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια