Όλη η γειτονιά έχει γεμίσει μούρα και πάνε χαμένα.
Τα μούρα κάνουν πολύ ωραίο λικέρ, δίνουν εξαιρετικό χρώμα και γεύση...τολμήστε το!
ΥΛΙΚΆ:
1200 γραμμάρια μούρα
750 γραμμάρια ζάχαρη
1 κιλό ρακί, τσίπουρο ή βότκα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά τα μούρα και αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους.
Τα βάζουμε λίγα λίγα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
Ζυγίζουμε τον πολτό και κρατάμε 1 κιλό.
Σε μεγάλο μπουκάλι με φαρδύ στόμιο βάζουμε τον πολτό και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε για 2 μέρες στον ήλιο να λι'ωσει η ζάχαρη κουνώντας περιστασιακά το μπουκάλι.
΄Οταν λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το ρακί.
Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε στον ήλιο για 3 εβδομάδες.
Το σουρώνουμε και το περνάμε από φίλτρο του καφέ.
Το φυλάμε σε μπουκάλια και το απολαμβάνουμε όλο το χρόνο.
Προσέξτε το ποτό που θα χρησιμοποιήσετε να μην περιέχει γλυκάνισο ή άλλα μυρωδικά γιατί θα χάσετε το άρωμα από τα φρούτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
- _Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
- _ΥΓΕΙΑ
- _ΑΝΑΠΗΡΙΑ
- _ΚΟΣΜΟΣ
- _ΕΛΛΑΔΑ
- _ΝΕΑ
- _ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- LIFESTYLE
- _ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ
- _SHOWBIZ
- _VIDEO
- _ΜΟΔΑ
- _ΟΜΟΡΦΙΑ
- _ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
- _ΖΩΔΙΑ
- ΘΕΜΑΤΑ
- _ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- _ΔΙΑΦΟΡΑ
- _HUMOR
- _ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
- _ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- _ΠΑΡΑΞΕΝΑ
- _ΓΙΟΡΤΕΣ
- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
- ΑΡΧΕΙΑ
- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- _E-MAIL
- _FACEBOOK
- _TWITTER
- _YOUTUBE
- _ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ