Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το νόημα του στυλ


Είναι γνωστό ότι ζούμε στην εποχή της εικόνας.
Προτού ακόμη ένα δημόσιο πρόσωπο ξεστομίσει δηλώσεις στο μικρόφωνο, οι φωτογραφίες του έχουν κάνει το γύρο του κόσμου.
Ειδικά οι γυναίκες πολιτικοί, όπως άλλωστε και.....

οι Πρώτες Κυρίες, οφείλουν λοιπόν να εφευρίσκουν στυλ ντυσίματος κομψά, αξιοπρεπή, πολυτελή και ταυτόχρονα αντιπροσωπευτικά της ιδεολογίας ή του έθνους που εκείνες πρεσβεύουν.
Επιλέξαμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα από το βιβλίο του Ρομπ Γιανγκ «Power Dressing: First Ladies, Women Politicians & Fashion».

Χίλαρι Κλίντον: Από την εποχή της δικής της προεκλογικής εκστρατείας έχει επαναπαυτεί στα διαχρονικά, κολακευτικά για το σώμα της αλλά κάπως γύνανδρα κοστούμια της Σουζάνα Τσανγκ Φόρεστ. Πάντως, η πρώην Πρώτη Κυρία και νυν υπουργός Εξωτερικών δεν παραλείπει να τονίζει τη σημασία ενός καλού χτενίσματος. Πρόσφατα, για παράδειγμα, δήλωσε ενώπιον ενός κοινού φοιτητών Νομικής: «Τα μαλλιά σας στέλνουν σημαντικά μηνύματα στους γύρω σας... Δώστε τους προσοχή, ούτως ή άλλως θα το κάνουν όλοι».

Μάργκαρετ Θάτσερ: Μια τσάντα του Salvatore Ferragamo πήρε διαστάσεις θρύλου όταν η Σιδηρά Κυρία την κοπάνησε το 1984 στο τραπέζι μιας συνόδου της ΕΟΚ, απαιτώντας να επιστραφούν ένα δισεκατομμύριο λίρες που είχε διαθέσει η Βρετανία στην ευρωπαϊκή κοινότητα.

Σεϊχά Μοζάντ μπιν Νάσερ: Φορέματα Jean Paul Gaultier, γόβες Christian Louboutin και κροκό αξεσουάρ συνθέτουν το στυλ της συζύγου του εμίρη του Κατάρ, η οποία το 2009 επιλέχθηκε από το Vanity Fair ως μία από τις πιο καλοντυμένες του κόσμου. Σίγουρα βοηθάει και η κομψή σιλουέτα της: στα ταξίδια της στο εξωτερικό φροντίζει να τονίζει τη λεπτή μέση της με εφαρμοστές ζώνες ή κορσέδες, αλλά, σύμφωνα με τις μουσουλμανικές διδαχές, ποτέ δεν αποκαλύπτει την κορυφή του κεφαλιού της.

Μισέλ Ομπάμα: Με το ντύσιμό της έχει συστήσει στο ευρύ κοινό άγνωστες μέχρι πρότινος σχεδιάστριες, όπως η Ιζαμπέλ Τολέντο και η Μαρία Πίντο. Από στυλιστική άποψη, είναι μια ανατρεπτική Πρώτη Κυρία. Δεν σνομπάρει οικονομικές φίρμες όπως τα H&M, ενώ δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση σε ασύμμετρα κοψίματα και πληθωρικά μοτίβα, τα οποία μοιάζουν ασύμβατα με το ρόλο της.

Γιούλια Τιμοσένκο: Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας έχει μετατρέψει σε σήμα κατατεθέν την τυλιγμένη σαν στεφάνι πλεξούδα, μια στυλιστική δήλωση που παραπέμπει άμεσα στη λαϊκή παράδοση της χώρας της αλλά και σε έννοιες όπως «πατριωτισμός» και «αθωότητα». Το ντύσιμό της είναι ένα επιτυχημένο μείγμα σεμνότητας και δυναμισμού. Προτιμά τις ζιβάγκο μπλούζες και τα ψηλόμεσα φορέματα με τονισμένους ώμους, όλα με ηχηρές υπογραφές όπως Louis Vuitton και Yves Saint Laurent.
-Γωγώ Καρκάνη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια