Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ηθοποιός Κάκια Παναγιώτου 1923-2013

Πέθανε πλήρης ημερών, σε ηλικία 90 ετών, η Κάκια Παναγιώτου, αφήνοντας μια σημαντική παρακαταθήκη πίσω της στο θέατρο και τον κινηματογράφο.
Η σπουδαία ηθοποιός, υπήρξε μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της αρχαίας τραγωδίας, του Εθνικού Θεάτρου για πάνω από τρεις δεκαετίες αλλά και πρωταγωνίστρια σε....

πολλές τηλεοπτικές δουλειές.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1923 και φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Πρωτοεμφανίσθηκε στη θεατρική σκηνή το 1945 με το θίασο «Αυλαία» στο θέατρο «Κοτοπούλη» και το 1948 προσλήφθηκε στο Εθνικό Θέατρο ως κορυφαία στο χορό αρχαίου δράματος.
Ακολούθησαν συνεργασίες με το ελεύθερο θέατρο και το θέατρο «Κοτοπούλη», έως το 1953, οπότε επέστρεψε στο Εθνικό Θέατρο, του οποίου υπήρξε βασικό στέλεχος έως το 1986.
Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1954 με την ταινία του Αλέκου Σακελλάριου, «Θανασάκης ο πολιτευόμενος». Μεταξύ των σημαντικών εμφανίσεων ξεχωρίζουν οι ταινίες «Ραντεβού στη Βενετία», «Οι γενναίοι του Βορρά», «Αυτοί που μίλησαν με το θάνατο», «Μια γυναίκα στην αντίσταση» , «Υπολοχαγός Νατάσα» του Νίκου Φώσκολου και «Μαντώ Μαυρογένους».
Σπουδαίες εμφανίσεις και στην τηλεόραση όπου μεταξύ άλλων εμφανίστηκε στο «Κεκλεισμένων των θυρών»,«Ταξίδι», «Άγνωστος» και «Μάνα είναι μόνο μία».
Η τελευταία της εμφάνιση ήταν το 2007-2008 στη σειρά του Χάρη Ρώμα «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο» όπου ήταν η αφηγήτρια των γεγονότων της ιστορίας.
Η κηδεία της γίνεται σήμερα Δευτέρα, στις 5.30 μμ, στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια