Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χτένια με βούτυρο και λεμόνι

Χτένια με βούτυρο και λεμόνι
Χτένια με βούτυρο και λεμόνι

Συστατικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
400 γρ. χτένια, καθαρισμένα
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. βούτυρο
2 σκ. σκόρδο
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Ας μαγειρέψουμε...
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 
Βάζουμε τα μισά χτένια στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε. 
Αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει η μία πλευρά και αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. 

Σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά ώστε να χρυσαφίσει και η άλλη πλευρά.
Αφαιρούμε τα χτένια από το τηγάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα μισά χτένια. 
Αφαιρούμε και τη δεύτερη δόση από το τηγάνι. 
Προσθέτουμε το βούτυρο στο τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει. 
Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε για 1 λεπτό. 
Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού. 
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τα χτένια και τον μαϊντανό.
Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια