Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Cognac Day - Ημέρα Κονιάκ

National Cognac Day -  Ημέρα Κονιάκ
Το κονιάκ είναι ένα γαλλικό κονιάκ που αποστάζεται από λευκό κρασί. Παρασκευάζεται αποκλειστικά στην περιοχή γύρω από το Cognac της Γαλλίας, σε έξι ελεγχόμενες γεωγραφικές περιοχές γνωστές ως crus.

Εκτός από την απόσταξη από σταφύλια που καλλιεργούνται σε ελεγχόμενη γεωγραφική ονομασία, πρέπει να ακολουθούνται ορισμένες μέθοδοι παραγωγής προκειμένου αυτό το κονιάκ να φέρει το όνομα Cognac. Εδώ είναι τα βασικά:

Το κονιάκ μπορεί να παρασκευαστεί μόνο από εννέα σταφύλια - το πιο δημοφιλές είναι το Ugni blanc, το οποίο μπορεί επίσης να ονομάζεται Saint-Emilion ή Trebbiano.
Το κονιάκ πρέπει να αποστάζεται δύο φορές σε παραδοσιακούς χάλκινους αποστακτήρες Charentais.
Το κονιάκ δεν επιτρέπεται να αποστάζεται περισσότερο από 72% ABV.
Το κονιάκ πρέπει να παλαιωθεί για τουλάχιστον δύο χρόνια σε δρύινα βαρέλια Limousin.
Πολλοί παραγωγοί κονιάκ επιλέγουν να παλαιώσουν το κονιάκ τους πέρα ​​από τα ελάχιστα δύο χρόνια, με αποτέλεσμα τέσσερις διακριτές «ποιότητες» κονιάκ, οι οποίες αντιστοιχούν στην ηλικία του νεότερου μπράντι του μείγματος. Το VS (Very Special) πληροί την ελάχιστη προϋπόθεση γήρανσης δύο ετών. Το VSOP (Very Superior Old Pale) έχει αποθηκευτεί για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια σε δρύινα βαρέλια. Το XO (Extra Old), που μερικές φορές αποκαλείται και Napoléon, έχει χρησιμοποιηθεί ιστορικά για να χαρακτηρίσει το κονιάκ παλαιωμένο για τουλάχιστον έξι χρόνια—αν και η ελάχιστη ηλικία για το XO αυξήθηκε στα 10 έτη το 2018. Προχωρώντας προς τα εμπρός, ο Napoléon θα χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό των έξι έτος Cognacs, και XO θα λειτουργήσει με τον νέο ορισμό 10 ετών. Τέλος, υπάρχει το Hors d'âge (Beyond Age). Νομικά, το Hors d'âge πρέπει να παλαιωθεί μόνο για δέκα χρόνια, αν και ο όρος χρησιμοποιείται συχνότερα για να προσδιορίσει τα premium κονιάκ που παλαιώνονται πολύ πέρα ​​από την επίσημη κλίμακα.

Τα κονιάκ διαφέρουν από το ένα σπίτι στο άλλο, οπότε δοκιμάστε μερικά και δείτε τι σας αρέσει περισσότερο. Για ένα υπέροχο κονιάκ σε προσιτή τιμή, μας αρέσει το Hennessy VS—ένα μπουκάλι 39 $ που έχει κερδίσει ένα διπλό χρυσό μετάλλιο από τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποτών του Σαν Φρανσίσκο. Για κάτι με λίγο μεγαλύτερη ηλικία, δοκιμάστε ένα Courvoisier 12 Year — μια κλασική έκφραση παλαιωμένου κονιάκ που δεν θα σπάσει τα χρήματα στα 60 $. Αισθάνεστε δαπανηροί; Δοκιμάστε το LOUIS XIII—το στολίδι του χαρτοφυλακίου Rémy Martin, το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα μείγμα από κονιάκ που έχουν παλαιωθεί από 40 έως 100 χρόνια.

Η Εθνική Ημέρα Κονιάκ γιορτάζεται συνήθως στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια