Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Cheese Day - Ημέρα Τυριού

National Cheese Day -  Ημέρα Τυριού
4 Ιουνίου είναι η Ημέρα Τυριού.

Δεν πρέπει να συγχέεται με άλλες δημοφιλείς διακοπές που σχετίζονται με το τυρί, όπως η ημέρα ψητού τυριού, η ημέρα του cheesecake ή η ημέρα mac and cheese. Αυτή η μέρα είναι σεβασμό προς τη βασίλισσα όλων των γαλακτοκομικών, το μεγάλο τυρί.

Η τυροκομία είναι μια αρχαία, μερικοί θα μπορούσαν να πουν ακόμη και ιερή, τέχνη. Τόσο αρχαία στην πραγματικότητα προϋπήρχε της καταγεγραμμένης ιστορίας. Εικάζεται ότι η μαγεία της τυροκομίας ξεκίνησε κάπου γύρω στο 8000 π.Χ. λίγο μετά την εξημέρωση των ζώων. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές έχουν βρει στοιχεία τυριού σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων στραγγιστηρίων επικαλυμμένων με μόρια λίπους γάλακτος στην Kuyavia της Πολωνίας που χρονολογούνται γύρω στο 5500 π.Χ., τοιχογραφίες στην Αίγυπτο που χρονολογούνται το 2000 π.Χ. παλαιός! Ο ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός μετέφερε τα στυλ τυριών του μέσω της Ασίας, της υποσαχάριας Αφρικής και τελικά στην Αμερική.

Το πιο δημοφιλές τυρί από όλα είναι (προφανώς) η μοτσαρέλα. Αυτό το νόστιμο τυρί για πίτσα δημιουργήθηκε για πρώτη φορά κοντά στη Νάπολη από το πλούσιο γάλα των νεροβούβαλων. Εκείνη την εποχή, σπάνια έφευγε από το σπίτι του κοντά στη Νάπολη, καθώς ήταν φτιαγμένο από παστεριωμένο γάλα και η έλλειψη ψύξης σήμαινε ότι είχε πολύ μικρή διάρκεια ζωής. Καθώς τόσο η τεχνολογία του τυριού όσο και τα συστήματα ψύξης προχωρούσαν, αυτό το νόστιμο τυρί έφυγε από τη νότια περιοχή της Ιταλίας και βρέθηκε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. 

Υπάρχουν δύο τύποι μοτσαρέλας που παράγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες — χαμηλής υγρασίας και υψηλής υγρασίας. Η μοτσαρέλα χαμηλής υγρασίας έχει περιεκτικότητα σε υγρασία μικρότερη από 50% ενώ η υψηλή υγρασία έχει περιεκτικότητα πάνω από 52%. Η χαμηλή υγρασία είναι κατασκευασμένη ειδικά για μεταφορά και μαζική παραγωγή καθώς η έλλειψη υγρασίας του δίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Σήμερα, τα πιάτα τυριού μπορούν να βρεθούν σε κάθε ήπειρο που σερβίρονται αλμυρά, γλυκά, λιωμένα, τηγανητά, ακόμη και παγωμένα σε παγωτό. Αυτό το βασικό οικιακό προϊόν μπορεί ακόμα να ικανοποιήσει κάθε πόθο μετά από χιλιάδες χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια