Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παγωτό Nutella ice cream

Nutella ice cream
Συστατικά
2 φλιτζάνια πλήρη γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, μοιρασμένη
4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2  φλιτζάνι άλειμμα φουντουκιού κακάο (όπως Nutella®)
1 ουγκιά φουντούκια, θρυμματισμένα ή όσο χρειάζεται για γαρνίρισμα

Ανακατέψτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, περίπου 5 λεπτά. 
Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα μπολ με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι τα αυγά να γίνουν παχύρρευστα και απαλά κίτρινα, περίπου 4 λεπτά. 
Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι ζεστό μείγμα γάλακτος στο μείγμα των αυγών και ανακατέψτε. Προσθέστε αυτό το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να γίνει αρκετά πηχτό ώστε να καλύψει το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας, για 7 με 10 λεπτά. 
Τοποθετήστε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και ρίξτε το ζεστό μείγμα κρέμας μέσα από το σουρωτήρι. Ανακατεύουμε με τη βανίλια και το άλειμμα φουντουκιού μέχρι να διαλυθεί. 
Ψύξτε το μείγμα εντελώς, περίπου 1 ώρα. Ρίξτε σε μια παγωτομηχανή και ανακατέψτε μέχρι να παγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, για 15 έως 20 λεπτά. 
Μεταφέρετε σε ένα πλαστικό δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη για μία ώρα πριν το σερβίρετε. Περιχύνουμε με θρυμματισμένα φουντούκια για το σερβίρισμα.

Σημείωση του Μάγειρα
Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη για 5 με 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε. 
Το παγωτό σερβίρεται καλύτερα σε παγωμένα γυάλινα ή πορσελάνινα μπολ. Τρίψτε το με ένα ζεστό, αλλά στεγνό, κουτάλι παγωτού (μουλιάστε το σε βραστό νερό και μετά σκουπίστε το).

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια