Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Hamburger Day - Ημέρα Χάμπουργκερ

National Hamburger Day

Η εφεύρεση του χάμπουργκερ έχει υποστηριχθεί από τόσους πολλούς που υπάρχει μόνο μία πραγματική προέλευση. Αμβούργο, Γερμανία.

Ανεξάρτητα από το ποιος λέει ότι επινόησε το χάμπουργκερ, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Γερμανία που ήταν το ομώνυμο. Αν και δεν μοιάζουν όλα τα είδη «μπέργκερ» με το κρέας που βγήκε από το Αμβούργο, όλα έχουν τις ρίζες της παρασκευής τους σε αυτή την ευγενή πόλη.

Τα χάμπουργκερ έχουν γίνει σύμβολο όλων όσων συμβαίνουν στον κόσμο στη σύγχρονη εποχή. Μπάρμπεκιου όπου συγκεντρώνονται οικογένειες, ανταμοιβές έκπληξη από το αφεντικό σας, μια γρήγορη μπουκιά στο μεσημεριανό σας διάλειμμα ή το πρώτο ραντεβού που θα μοιραστείτε με έναν νέο πιθανό σύντροφο. Όλα αυτά τα πράγματα μπορούν, και συχνά κάνουν, να περιλαμβάνουν το χάμπουργκερ σε οποιαδήποτε από ένα εκατομμύριο πιθανές παρασκευές του.

Τα μπιφτέκια δεν φτιάχνονται πλέον μόνο από μοσχαρίσιο κρέας, αυτές τις μέρες μπορείτε να βρείτε μπιφτέκια Τουρκίας, Μπέργκερ Buffalo, Chicken Burgers, Emu Burgers, οποιαδήποτε από ένα εκατομμύριο μορφές κρέατος όλα αλεσμένα και συμπιεσμένα σε αυτή την πιο αναγνωρίσιμη μορφή, το «χάμπουργκερ». Ποιος θα φανταζόταν ότι ένα τόσο απλό γεύμα θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει τόσα πολλά πράγματα;

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα για τα χάμπουργκερ δεν είναι στην πραγματικότητα για το ίδιο το χάμπουργκερ, είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν πραγματικά άνθρωποι εκεί έξω αφοσιωμένοι στο να μάθουν την αλήθεια για το ποιος πραγματικά εφηύρε το χάμπουργκερ.

Αν κοιτάξουμε πίσω στην αρχή και δούμε το ομώνυμο Αμβούργο, όπου το μπέργκερ αναμφίβολα απέκτησε το όνομά του, υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι το μπιφτέκι δημιουργήθηκε το 1881 από έναν κύριο που ονομαζόταν Otto Kuase ή Otto Krause.

Από την άλλη πλευρά, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου θα σας ζητούσε να πιστέψετε κάτι άλλο. Φαίνεται ότι το κοινό των ΗΠΑ έμοιαζε να ευνοεί την ιστορία του Louis Lassen το 1900. Η δημοφιλής ιστορία λέει ότι ένας επιχειρηματίας βιαζόταν και ήθελε λίγο φαγητό βιαστικά. Λέγεται ότι ο Λούις έβαλε ένα κομμάτι ψητό κρέας ανάμεσα σε δύο κομμάτια τοστ και έτσι εφηύρε το μπιφτέκι.

Εκεί που γίνεται ενδιαφέρουσα αυτή η ιστορία είναι εδώ, οι ΗΠΑ αγνοούν τον Otto Krause απλώς και μόνο επειδή το όνομά του έχει τρεις διαφορετικούς συλλαβισμούς, κάτι που είναι κοινό με τα γερμανικά ονόματα. Όσο για την ιστορία του Lassen, λοιπόν, όταν πρόκειται να βάλει ψητό κρέας ανάμεσα σε δύο κομμάτια τοστ, άργησε αρκετά στο πάρτι, φαίνεται ότι οι Κινέζοι το έκαναν αυτό από το 1045.

Έτσι, είτε πιστεύετε ότι είναι ο Otto, ο Lassen ή οι άνθρωποι της δυναστείας Zhou, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα χάμπουργκερ είναι μια από τις μεγαλύτερες δημιουργίες στην ιστορία, και η Εθνική Ημέρα Χάμπουργκερ είναι κάτι που θα συνεχιστεί στους επόμενους αιώνες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια