Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Pretzel Day - Ημέρα Πρέτσελ

Pretzel Day - Ημέρα Πρέτσελ
Η ιστορία του pretzel είναι ιδιαίτερα διασκεδαστική, ειδικά καθώς μοιράζεται ένα θέμα με τα ζαχαρωτά, που είναι ένα άλλο γνωστό αγαπημένο! (Στην πραγματικότητα, τα κουλούρια Candy Cane, πασπαλισμένα με θρυμματισμένα ζαχαροκάλαμα –αντί για αλάτι– και γλασαρισμένα με γλάσο, είναι μια υπέροχη απόλαυση το χειμώνα!).

Ο μύθος λέει ότι, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, οι Καθολικοί μοναχοί προσπαθούσαν να καταλάβουν τι να κάνουν με τα μικρά κομμάτια ζύμης που είχαν και που είχαν περισσέψει μετά το ψήσιμο των καρβέλιων ψωμιού τους. Δεν ήθελαν να είναι σπάταλοι. Έτσι, όσο έξυπνοι κι αν ήταν, κατέληξαν σε αυτό που σήμερα είναι γνωστό ως κουλουράκι. Η μέθοδος περιελάμβανε το δίπλωμα της ζύμης σε σχήμα χεριών που προσεύχονται ή έναν κόμπο που αντιπροσώπευε την Αγία Τριάδα, ανάλογα με το ποιος τυχαίνει να λέει την ιστορία αυτή τη στιγμή.
Από τότε, το κουλουράκι έχει εξελιχθεί σε μια πολύ αγαπημένη απόλαυση που έχει δει πολλές χρήσεις και ποικιλίες. Μερικά από τα πιο κοινά περιλαμβάνουν την αναπαράσταση του γάμου (όπου ο όρος «δέσιμο του κόμπου» εμφανίστηκε) και επίσης στη σύγχρονη εποχή ως δημοφιλής προσθήκη στα περίπτερα παραχώρησης σε καρναβάλια και εκδηλώσεις κάθε είδους.

Η προέλευση του σκληρού κουλούρι είναι λίγο πιο πρόσφατη και συγκαταλέγεται στις τάξεις άλλων μεγάλων τυχαίων ανακαλύψεων όπως το πατατάκι! Προφανώς, όταν ένα κουλουράκι μείνει στο φούρνο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, θα ψηθεί σε ένα τραγανό και τραγανό κομμάτι νοστιμιάς. Η ιστορία λέει ότι, όταν συνέβη αυτό, ένας αρτοποιός εξεπλάγη τόσο ευχάριστα με το αποτέλεσμα που αφιέρωσε χρόνο για να τελειοποιήσει τη συνταγή. Τώρα αυτές οι τραγανές λιχουδιές είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές σνακ!

Εμπνευσμένη και νόστιμη, η Εθνική Ημέρα Πρέτσελ έρχεται ως η γιορτή όλων των πραγμάτων που σχετίζονται με αυτό το απολαυστικό σνακ!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια