Παραδοσιακή γερμανική συνταγή για πρέτζελ Pretzel

Τα πρέτζελ αποτέλεσαν ένα από τα διασημότερα κουλούρια που πωλούσαν οι Ελληνες μετανάστες ως πλανόδιοι πωλητές, όταν στις αρχές του 1900 έφταναν στη Νέα Υόρκη με τις καραβιές των μεταναστών.
Μια σωτήρια επιχειρηματική δραστηριότητα για ανθρώπους που αναζητούσαν στον ήλιο μοίρα.....

ΥΛΙΚΑ :
*Λίγη ξηρή μαγιά
* Ενα λίτρο ζεστό νερό, όχι καυτό
* Ενας κρόκος αυγού
* Μια κουταλιά της σούπας μέλι
* Τρεις κουταλιές της σούπας γάλα
* Μισή κουταλιά βούτυρο
* Μια κοφτή κουταλιά αλάτι
* Τρεις κουταλιές της σούπας αλεύρι
*Τρεις κουταλιές ζάχαρη
*Δύο κουταλιές χοντρό θαλασσινό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Διαλύουμε τη μαγιά στο ζεστό νερό σε ένα μπολ.
Αναμιγνύουμε τον κρόκο αυγού, κρατούμε το ασπράδι, το μέλι, το βούτυρο και το γάλα.
Προσθέτουμε το μαλακό αλάτι και αρκετό από το αλεύρι ώστε να γίνει σκληρό και αφήνουμε μέχρι να σφίξει.
Δουλεύουμε για πέντε λεπτά το μίγμα.
Το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του.
Μετά αρχίζουμε να ζυμώνουμε στο σχήμα που φαίνεται στις φωτογραφίες μας.
Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά στους 220 βαθμούς C° μέχρι να χρυσίσουν.
Μόλις ετοιμαστούν αλείφουμε με το ασπράδι του αυγού που έχουμε κρατήσει και πασπαλίζουμε με το χοντρό θαλασσινό αλάτι.

Related Posts