Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πέθανε ο O.J. Simpson 1947-2024 Αμερικανός παίκτης ποδοσφαίρου

O.J. Simpson
Ο Orenthal James Simpson (9.7.1947 – 10.4.2024) ήταν Αμερικανός παίκτης ποδοσφαίρου , ηθοποιός και ραδιοτηλεοπτικός φορέας. Έπαιξε στο National Football League (NFL) για 11 σεζόν, κυρίως με τους Buffalo Bills , και θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους τρέξιμο μπακ όλων των εποχών. Κάποτε δημοφιλής φιγούρα στο αμερικανικό κοινό, η επαγγελματική επιτυχία του Simpson επισκιάστηκε αργότερα από τη δίκη του και την αμφιλεγόμενη αθώωση για τους φόνους της πρώην συζύγου του Nicole Brown και του φίλου της Ron Goldman το 1994.

Ο O.J Simpson έγινε μια από τις πιο διαβόητες προσωπικότητες στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της δίκης του για τον φόνο της πρώην γυναίκας του και του φίλου της τη δεκαετία του '90.

Ο πρώην αστέρας του αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL) πέθανε την Τετάρτη στο Λας Βέγκας, ενώ υποβαλλόταν σε χημειοθεραπεία μετά από διάγνωση καρκίνου του προστάτη, όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά του. Ήταν 76 ετών.

«Στις 10 Απριλίου, ο πατέρας μας, Orenthal James Simpson, υπέκυψε στη μάχη με τον καρκίνο», έγραψε η οικογένεια στο X την Πέμπτη.
O.J. Simpson
«Ήταν περιτριγυρισμένος από τα παιδιά και τα εγγόνια του. Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου, η οικογένειά του σας παρακαλεί να σεβαστείτε τις επιθυμίες της για ιδιωτικότητα», προστίθεται στη σύντομη ανακοίνωση.
Ο Σίμπσον έγινε μια από τις πιο διαβόητες φιγούρες στην Αμερική αφού κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του, Νικόλ Μπράουν, και του φίλου της Ρον Γκόλντμαν, το 1994. Αργότερα, αθωώθηκε για τις δολοφονίες.

Ο Σίμπσον, πρώην ποδοσφαιριστής, που έπαιξε 11 σεζόν με τους Buffalo Bills, εργάστηκε ως ηθοποιός πριν από τις δολοφονίες της Μπράουν και του Γκόλντμαν.
Αν και αθωώθηκε για τους φόνους, η φήμη του καταστράφηκε για πάντα και το τελευταίο μέρος της καριέρας του σημαδεύτηκε από μια σειρά από άθλια εγχειρήματα.
Αφού αθωώθηκε, ο Σίμπσον κρίθηκε αστικά υπεύθυνος για τους φόνους και αργότερα αναγκάστηκε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 33,5 εκατομμυρίων δολαρίων στις οικογένειες Μπράουν και Γκόλντμαν, αναφέρει η «Daily Mail».
Αντιμετώπισε περαιτέρω νομικά προβλήματα όταν καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης εννέα έως 33 ετών για ένοπλη ληστεία στη Νεβάδα, το 2008.
O.J. Simpson
Η «δίκη του αιώνα» και η κινηματογραφική καταδίωξη
Παρά την επιτυχημένη καριέρα του στο NFL, ο Σίμπσον έγινε ευρύτερα γνωστός για την αθώωσή του μετά την πολύκροτη δίκη για φόνο το 1995, που ονομάστηκε «η δίκη του αιώνα». Οι συνθήκες γύρω από τη σύλληψή του ήταν εξίσου συγκλονιστικές, με τον Σίμπσον να οδηγεί τους αστυνομικούς σε καταδίωξη, αφού δεν παραδόθηκε.
Εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την 90λεπτη καταδίωξη του αυτοκινήτου του Σίμπσον στη νότια Καλιφόρνια, πριν από τη σύλληψή του.
Ο Σίμπσον καταζητείτο σε σχέση με τους θανάτους της Μπράουν και του Γκόλντμαν, οι οποίοι βρέθηκαν άγρια μαχαιρωμένοι στο Λος Άντζελες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια