Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Triglyceride Day / Ημέρα Τριγλυκεριδίων

NationalTriglyceridesDay
#NationalTriglyceridesDay
Η Εθνική Ημέρα Τριγλυκεριδίων ιδρύθηκε το 2018 για να ενθαρρύνει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα υγιή επίπεδα τριγλυκεριδίων και τον ρόλο που διαδραματίζουν σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.
Η τήρηση χρησιμεύει ως υπενθύμιση στους ασθενείς και τους επαγγελματίες για να γνωρίζουν για τους κρυφούς κινδύνους των τριγλυκεριδίων. Μάθετε τους αριθμούς σας και λάβετε μέτρα για να τους φέρετε σε υγιή επίπεδα.

Τα υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα σας μπορεί να είναι παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Τα τριγλυκερίδια διαφέρουν από τη χοληστερόλη, αν και είναι και τα δύο ένα είδος λιπιδίου ή λίπους που αποθηκεύονται στο αίμα σας. Εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς. Ενώ τα τριγλυκερίδια αποθηκεύουν αχρησιμοποίητες θερμίδες και δίνουν στο σώμα ενέργεια, η χοληστερόλη χτίζει κύτταρα και ορισμένες ορμόνες.

Η παρακολούθηση των τριγλυκεριδίων είναι σημαντική για την υγεία της καρδιάς. Μια εξέταση αίματος θα σας πει εάν τα τριγλυκερίδια σας είναι εντός των φυσιολογικών ορίων. Εάν δεν είναι, τα υψηλά τριγλυκερίδια μπορεί να είναι σημάδι άλλων καταστάσεων όπως:
  • Διαβήτης τύπου 2 ή προδιαβήτης
  • Μεταβολικό σύνδρομο (η χοληστερόλη, το βάρος και το σάκχαρο στο αίμα είναι όλα ένας παράγοντας)
  • Υποθυρεοειδισμός
  • σπάνιες γενετικές καταστάσεις

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια