Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Baked Scallops Day / Ημέρα για χτένια

Baked Scallops Day / Ημέρα για χτένια
Στις 12 Μαρτίου γιορτάζεται η Ημέρα Ψητού Χτένι, μια δημοφιλής λιχουδιά.
#BakedScallopsDay
Τα χτένια είναι μια κοσμοπολίτικη οικογένεια και μπορούν να βρεθούν σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή οστρακοειδή στον κόσμο και πολύτιμο ως πηγή τροφής.
Υπάρχουν δύο σαρκώδη μέρη του χτενιού που συνήθως πωλούνται στην αγορά για ανθρώπινη κατανάλωση. Ο προσαγωγός μυς είναι το λευκό μετάλλιο του κρέατος που είναι πλούσιο και γλυκό. Αυτό είναι το πιο οικείο κομμάτι ως «χτένι» που βλέπουμε σε ένα μενού.

Υπάρχει επίσης το κοράλλι ή το αυγοτάραχο που μπορεί να έχει χρώμα από ανοιχτό κοραλί έως έντονο πορτοκαλί. Αυτό το κομμάτι σε σχήμα μισοφέγγαρου συνήθως απορρίπτεται πριν πουληθεί το χτένι στην αγορά, επειδή μπορεί να περιέχει τοξίνες. Ωστόσο, μερικές φορές πωλείται προσαρτημένο στον προσαγωγό μυ. Είναι πικρό και κάποιοι λένε ότι κόβει τον πλούτο του υπόλοιπου χτένι.

Αυτά τα κρεατικά μαλάκια είναι πολύ χαμηλά σε λιπαρά και παρασκευάζονται νόστιμα με διάφορους τρόπους. Το ψήσιμο τους παραλείπει μεγάλο μέρος του βουτύρου και του λίπους που κατά τα άλλα περιλαμβάνεται στο μαγείρεμα αυτού του άπαχου, λευκού θαλασσινού.

Τα εστιατόρια σερβίρουν ψητά χτένια τόσο ως ορεκτικό όσο και ως κύριο γεύμα. Ωστόσο, αν τα απολαμβάνετε αρκετά, βάλτε ένα ως ορεκτικό και στη συνέχεια ένα πιάτο!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια