Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

World Human Spirit Day / Ημέρα Ανθρώπινου Πνεύματος

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινου Πνεύματος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Φεβρουαρίου ως ημέρα ενθάρρυνσης της προσοχής μέσω του διαλογισμού. για να μας κάνει να διαμορφώσουμε τη συνήθεια του συνεχούς στοχασμού ως τρόπο να νιώθουμε ικανοποιημένοι στην κοινωνία μας που είναι γεμάτη πίεση. Σύμφωνα με τον Daniel Helminiak, είναι «ένας σεβαστός φιλόσοφος στον χώρο της πνευματικότητας, το πνεύμα είναι η διανοητική λειτουργία της επίγνωσης, της ενόρασης, της κατανόησης, της κρίσης και άλλων συλλογισμών». Στον Χριστιανισμό, τονίζεται ότι το ανθρώπινο πνεύμα είναι το πραγματικό πρόσωπο. το ουσιαστικό μέρος της ύπαρξής μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινου Πνεύματος στοχεύει να βοηθήσει στην ενίσχυση της σύνδεσης με τον πνευματικό μας εαυτό ως έναν τρόπο να παραμείνουμε προσγειωμένοι ακόμη και εν μέσω κοινωνικής πίεσης.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινου Πνεύματος ξεκίνησε το 2003 από τον Michael Levy για να χρησιμεύσει ως η ημέρα για την προώθηση ενός ανθρώπινου πνεύματος που ζει μια δημιουργική, ειρηνική και αγαπημένη ζωή. Οι διακοπές βασίζονται στην πεποίθηση ότι το ανθρώπινο πνεύμα αντιπροσωπεύει ένα μέρος ειρήνης και ηρεμίας που χρειάζεται ως διαφυγή από την κοινωνία μας που είναι γεμάτη πίεση. Στόχος του είναι να ενθαρρύνει την ενσυνειδητότητα μέσω του διαλογισμού για να μας κάνει να διαμορφώσουμε τη συνήθεια του συνεχούς προβληματισμού ως τρόπου να νιώθουμε ικανοποιημένοι στην κοινωνία μας.

Σε όλη τη σύγχρονη εποχή, το ερώτημα για το τι είναι πραγματικά το ανθρώπινο πνεύμα και πώς μας βοηθά να ξεφύγουμε από τον μερικές φορές δυσμενή κόσμο μας ήταν ένα ερώτημα που προσπάθησαν να απαντήσουν οι φιλόσοφοι. Οι διακοπές έχουν σκοπό να χρησιμεύσουν ως αναγνώριση του γεγονότος ότι αυτά που γνωρίζουμε για τον κόσμο μας είναι περιορισμένα και επιφανειακά. Είναι μια μέρα που όλοι ενθαρρύνονται να αναλογιστούν τα επιτεύγματά τους στον κόσμο ως άνθρωποι και να παραμείνουν ικανοποιημένοι με το να αναλογιστούν τις ατελείωτες δυνατότητες για ακόμη μεγαλύτερα επιτεύγματα ως πνεύματα.

Η ημέρα επιδιώκει να βοηθήσει στην ενίσχυση της σύνδεσης με τον πνευματικό μας εαυτό ως έναν τρόπο να παραμείνουμε προσγειωμένοι ακόμη και εν μέσω κοινωνικής πίεσης. Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινου Πνεύματος είναι μια ημέρα αναζήτησης ικανοποίησης εκ των έσω και να αγκαλιάσουμε το γεγονός ότι δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις. Μια μέρα για να ευχαριστήσουμε κάποια ανώτερη δύναμη για όσα έχουμε και δεν έχουμε ακόμη. Και, συνήθως παρατηρείται ότι προάγει την αξία της ψυχικής γαλήνης και ικανοποίησης στη ζωή μας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια