Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Frozen Yogurt Day / Ημέρα Frozen Yogurt


Το γιαούρτι είναι μια απόλαυση που υπάρχει για πολύ περισσότερο από ό,τι θα μαντέψουν οι περισσότεροι. Είναι πολύ πάνω από 4000 χρόνια, στην πραγματικότητα! Το γιαούρτι ξεκίνησε από τη Μέση Ανατολή και την Ινδία όπου χρησιμοποιήθηκε (και συνεχίζει να χρησιμοποιείται!) εκτενώς σε σχεδόν κάθε είδος γεύματος που μπορεί κανείς να φανταστεί.

Αλλά μόλις τη δεκαετία του 1900 το γιαούρτι βρήκε το δρόμο του στον δυτικό κόσμο και την Αμερική και αυξήθηκε σε δημοτικότητα τόσο γρήγορα και σχολαστικά που δεν θεωρείται πλέον εξωτικό. Μέχρι τη δεκαετία του 1970, όταν το παγωτό έγινε δημοφιλής όλων των εποχών, κάποια λαμπερή σπίθα ήξερε ότι θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερα – και μετά το έκαναν. Πάγωσαν το γιαούρτι σε μια απόλαυση που έμοιαζε με παγωτό αλλά και μοναδικά διαφορετική.

Οι πωλήσεις του Frozen Yogurt εκτοξεύτηκαν όταν το TCBY άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στο Little Rock του Αρκάνσας το 1981, και μέχρι το 1986 οι πωλήσεις του Frozen Yogurt είχαν φτάσει τα 25 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Μέχρι το 1990, ήταν το 10% της αγοράς κατεψυγμένων επιδορπίων και κανείς δεν μπορούσε να υποστηρίξει ότι το Frozen Yogurt (γνωστό στοργικά ως "Fro-Yo") ήταν στον κόσμο για να μείνει.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια