Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Without a Scalpel Day / Ημέρα Χωρίς Νυστέρι

Σαν σήμερα το 1964, ο πρωτοπόρος γιατρός Τσαρλς Ντότερ έκανε την πρώτη αγγειοπλαστική. Η πρωτοποριακή διαδικασία για το άνοιγμα ενός φραγμένου αιμοφόρου αγγείου πραγματοποιήθηκε στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Όχι μόνο η αγγειοπλαστική επέτρεψε στην ασθενή να αποφύγει τη χειρουργική επέμβαση ακρωτηριασμού του ποδιού, αλλά έφυγε από το νοσοκομείο μέρες αργότερα μόνο με ένα επίδεσμο.

#WithoutAScalpelDay
Ούτε χειρουργείο, ούτε ράμματα, ούτε σημάδια...
Με αυτόν τον τρόπο, ο Δρ Dotter δημιούργησε μια ιατρική ειδικότητα αιχμής που ονομάζεται Επεμβατική Ακτινολογία, όπου οι γιατροί αντιμετωπίζουν τις ασθένειες μέσω μιας μικροσκοπικής τρύπας αντί για ανοιχτή χειρουργική επέμβαση. Αυτοί οι γιατροί χρησιμοποιούν ακτινογραφίες και άλλες ιατρικές απεικονίσεις για να δουν μέσα στο σώμα ενώ θεραπεύουν την ασθένεια. Αυτές οι εξελίξεις άλλαξαν όλη την ιατρική.

Σήμερα, οι ελάχιστα επεμβατικές, κατευθυνόμενες με εικόνα διαδικασίες (MIIP) μπορούν να θεραπεύσουν ένα ευρύ φάσμα ασθενειών σε όλο το σώμα, σε ενήλικες και παιδιά:
Καρκίνος
καρδιακή ασθένεια
Εγκεφαλικό
ανευρύσματα
απειλητική για τη ζωή αιμορραγία
αγονία
ινομυώματα
πέτρες στα νεφρά
πόνος στην πλάτη
λοιμώξεις
φραγμένα αιμοφόρα αγγεία
πολλές άλλες συνθήκες

Παρόλο που εκπαιδευμένοι ειδικοί εκτελούν MIIP σε όλο τον κόσμο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν για το MIIP ή εάν θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτές τις θεραπείες που θα αλλάξουν τη ζωή τους. Η Επεμβατική Πρωτοβουλία ιδρύθηκε για να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει το κοινό σχετικά με το MIIP.

Η Interventional Initiative μόλις ολοκλήρωσε το πιλοτικό επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ Χωρίς νυστέρι, που θα προβληθεί σε εθνικό δίκτυο το 2016. Χωρίς νυστέρι παρουσιάζει πραγματικές ιστορίες ασθενών και τους γιατρούς τους που τους θεραπεύουν με MIIP που αλλάζει τη ζωή.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια