Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Hot and Spicy Foods Day / Ημέρα καυτερών και πικάντικων φαγητών

Τα καυτά και πικάντικα φαγητά έχουν εντοπιστεί σε συνταγές που μετρούν 6.000 χρόνια! 
Είναι πολύ καιρό πριν! 
Ενώ τα πιάτα που απολαμβάνουμε σήμερα μπορεί να έχουν αλλάξει, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εξακολουθούμε να αγαπάμε τα πικάντικα φαγητά. Όχι μόνο τα πικάντικα τρόφιμα λατρεύονται για τόσο καιρό επειδή έχουν απίστευτη γεύση, αλλά και επειδή προσφέρουν μια σειρά από διαφορετικά οφέλη για την υγεία.

Τα μπαχαρικά μπορούν να βοηθήσουν στην εξόντωση των βακτηρίων. Ο κουρκουμάς και το κύμινο έχει αποδειχθεί ότι έχουν ισχυρές αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να είναι αποτελεσματικά όσον αφορά την καταπολέμηση οποιουδήποτε από τα επιβλαβή βακτήρια στο σώμα σας. Τα μπαχαρικά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της φλεγμονής. Στην ιατρική της Αγιουρβέδα, οι φλεγμονώδεις ιδιότητες του σκόρδου και του τζίντζερ έχουν χρησιμοποιηθεί για πολλούς αιώνες ως θεραπεία για μια σειρά από διαφορετικές καταστάσεις, όπως πονοκεφάλους, αυτοάνοσες διαταραχές και αρθρίτιδα.

Τα πικάντικα τρόφιμα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού σας. Έχουν προκύψει δεδομένα από διάφορες μελέτες που δείχνουν ότι ορισμένα είδη, όπως το πιπέρι τσίλι, ο κουρκουμάς, η κανέλα και το κύμινο μπορούν να επιβραδύνουν την όρεξή σας και να αυξήσουν τον ρυθμό μεταβολικής ανάπαυσης. Ποιος ήξερε ότι τα μπαχαρικά ήταν τόσο ισχυρά;

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια