Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Puzzle Day /Ημέρα Παζλ

#NationalPuzzleDay
Κάθε χρόνο, στις 29 Ιανουαρίου, η Ημέρα Παζλ αναγνωρίζει πώς η άσκηση του εγκεφάλου μας με παζλ είναι μόνο ένα από τα πολλά οφέλη της.

Είτε πρόκειται για σταυρόλεξο, παζλ, μικροπράγματα , αναζητήσεις λέξεων, εγκεφαλικά πειράματα ή Sudoku, τα παζλ βάζουν το μυαλό μας να δουλέψει. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν εργαζόμαστε σε ένα παζλ, χρησιμοποιούμε και τις δύο πλευρές του εγκεφάλου. Και το να αφιερώνετε χρόνο καθημερινά σε παζλ βελτιώνει τη μνήμη, τη γνωστική λειτουργία και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων.

Οι αναζητήσεις λέξεων και τα σταυρόλεξα έχουν το προφανές όφελος της αύξησης του λεξιλογίου και των γλωσσικών δεξιοτήτων. Το Sudoku, ένα παζλ που αλληλουχεί ένα σύνολο αριθμών σε ένα πλέγμα, ασκεί και τον εγκέφαλο. Δοκιμάζοντας τη μνήμη και τη λογική σκέψη, αυτό το παζλ διεγείρει τον εγκέφαλο και μπορεί να βελτιώσει τις δεξιότητες αριθμών.

Τα παζλ προσφέρουν επίσης κοινωνικά οφέλη. Όταν εργαζόμαστε σε αυτά τα πειράγματα εγκεφάλου με κάποιον, βελτιώνουμε τις κοινωνικές μας αλληλεπιδράσεις. Είτε συμμετέχουμε σε μια ομάδα είτε παίζουμε με τα παιδιά μας, αυτές οι αλληλεπιδράσεις μας κρατούν κοινωνικά ενεργούς και διδάσκουν στα παιδιά μας κοινωνικές δεξιότητες. Ακόμη και η αθόρυβη συνεργασία τους παρέχει την ευκαιρία να εστιάσετε το μυαλό με έναν διαλογιστικό τρόπο που δεν είναι εξαναγκασμένος.

Η ουσία είναι ότι τα παζλ διεγείρουν τον εγκέφαλο, τον κρατούν ενεργό και εξασκώντας τις δεξιότητές του.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια